rtv vechtpartij

Via de Stadsstraat en de Singelstraat stoven vanmiddag alweer een flink aantal politiewagens (het begint routine te worden....) naar het asielcentrum van Weelde.

De commotie van deze middag bleek later een beetje "overkill" van de politie. Iemand van het centrum had een beetje voorbarig de politie gewaarschuwd en die was met man en macht ter plaatse gekomen voor een verhitte discussie.....

 

Voorbarig telefoontje aan de politie voor bijstand.

Het lijkt er toch wel sterk op dat er niet professioneel, met kennis van zaken wordt gereageerd op bepaalde situaties op het centrum. De mensen uit de buurt zien telkens weer de karavaan politiewagens voorbijstormen en vrezen elke keer weer voor het ergste. Als dit zo doorgaat vertrekt de politie straks niet meer wanneer er om bijstand wordt gevraagd  en dan zou het wel eens te laat kunnen zijn.

 

Ruziemakers moeten weg uit centrum om rust te waarborgen voor de vermoeide vluchtelingen.

Aan de andere kant kunnen we niet genoeg benadrukken dat de onrustzaaiers, groepjes Afghanen en Syriërs moeten worden geïdentificeerd en verwijderd uit het centrum. De families met kinderen mogen niet worden bloot gesteld worden aan dit soort crisissituaties. Velen hebben al traumatische ervaringen achter de rug en willen niets liever dan tot rust komen.

We hopen stellig dat de verantwoordelijken ook hun verantwoordelijkheden opnemen en actie ondernemen voor het te laat is.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren