help verkiezingen2024

De campagnes zijn nu wel begonnen voor de verkiezingen die er snel aankomen, maak uw borst maar nat....

Op 9 juni worden we verwacht in de stemhokjes om driemaal te stemmen, éénmaal voor het Europese parlement, éénmaal voor het Belgische Federale parlement en dan nog een keer voor het Vlaams Parlement.

Voor elke stemming maakt u best vooraf uw keuze want als dat allemaal nog in het stemhokje moet gebeuren zullen er files ontstaan en daar houden we niet van in Ravels.

Nog nooit gestemd of niet zeker van je digitale skills?

Je kan trouwens vooraf gaan oefenen met de stemcomputer in het gemeentehuis als u de stress al voelt opkomen…  Tot en met 7 juni kan je tijdens de openingsuren van het gemeentehuis langskomen.

U kan ook onderstaand filmpje zo dikwijls bekijken als u wil, dan zal u merken dat het niks is om u zorgen over te maken... 

EUROPEES

Voor zover ons bekend komen er in onze gemeente geen kandidaten op voor het Europese parlement.

Stembiljet Europees Parlement

FEDERAAL

Stembiljet verkiezingen van de Kamer van volksvertegenwoordigers Provincie Antwerpen

Hier stemmen we in onze provincie voor 24 volksvertegenwoordigers.
Voor het Federale Parlement kan u in tegenstelling tot de Europese verkiezing wel lokaal of “bovenlokaal” stemmen als u dat verkiest.

Er zijn drie mogelijkheden om te stemmen op een kandidaat met Ravelse roots.

paulvantigcheltPaul Van Tigchelt (openVLD)

De meest in het oog springende kandidaat is huidig minister van Justitie Paul Van Tigchelt die voor OpenVLD op de eerste plaats staat in onze provincie. Als geboren Weeldenaar woont hij nu in Zoersel maar toch wil Paul zijn afkomst niet verloochenen, zijn credo ….

“Zonder veiligheid, geen vrijheid. Het garanderen van veiligheid, binnen de grenzen van de rechtsstaat, is daarom een kerntaak van de overheid. Deze moet blijven investeren in onze mannen en vrouwen bij de politie, brandweer en civiele bescherming. We moeten waken over de kwaliteit van rekrutering en opleiding, het beschikken over adequaat en modern materiaal en het afdwingen van respect.”

Frank Wouters (VoorU)

FW front bioDaarnaast de nieuwkomer van VoorU, de nieuwe partij van Els Ampe waar Frank Wouters uit Weelde de 1e plaats inneemt op de Kamer der Volksvertegenwoordigers. Frank heeft ervaring in het bedrijfsleven en staat voor meer vrijheid en geluk.

“Politici houden zich vooral bezig met de wetstraat en buitenlandse of zelfs wereldvreemde problemen. Ze zoeken mogelijkheden om de overheid groot te maken en mensen klein.

Waarom hoor je nooit politici die bekommerd zijn om wat u bezighoudt? Die ruimte willen creëren voor iets zo eenvoudig als uw geluk?

Ik wil me daar wel sterk voor maken, want ik geloof in een samenleving met een overheid die u uw geluk gunt en het niet wil beperken door alles wat plezant is te verbieden of zwaar te belasten. Een samenleving waarin we vrij zijn om te genieten van de kleine dingen die het leven de moeite waard maken. “

Hans Heylen (cd&v)

HansHeylen60x80cm Juni2024Als derde in de rij Ravelse kandidaten en wellicht ook meer bekend vinden we Hans Heylen die zich ook in de strijd gooit om een zitje in de kamer der Volksvertegenwoordigers voor zijn partij cd&v. Hans is ook al enige tijd schepen in Ravels en actief in het verenigingsleven.

Als we aan Hans vragen waarom hij kandidaat is op 9 juni is het antwoord duidelijk:

Ik sta voor meer ruimte voor dialoog en wederzijds begrip. Dat betekent voor mij:

  1. Minder administratieve lasten
  2. Ondersteuning waar nodig, niet alleen voor wie er om vraagt
  3. Waardering voor vrijwilligers en respect voor hulpdiensten

“Wat zou je willen veranderen in de samenleving?”

Opwaardering van verenigingen en vrijwilligers, zij vormen de basis van een gezonde samenleving en deze dreigen te verdwijnen.

“Wat is je favoriete plekje in onze provincie?”

Thuis, in de mooie maanden op het terras en anders in de zetel.

VLAAMS PARLEMENT

Stembiljet verkiezingen van Vlaams Parlement Provincie Antwerpen

Op Vlaams niveau is de provincie Antwerpen verantwoordelijk voor 33 parlementsleden. Ook voor het Vlaamse parlement kunnen we in Ravels onze keuze laten vallen op enkele lokale mensen.

Kim Buyst (GROEN)

kimbuystVoor de partij Groen wil Kim Buyst die afgelopen legislatuur in het federale parlement zetelde de overstap wagen naar het Vlaamse niveau. Als federaal parlementslid en gemeenteraadslid in Ravels heeft zij daarmee ervaring in de Wetstraat, maar ook op gemeentelijk niveau.

Denk jij dat de toekomst eerlijker en groener kan?

Kim ook. Zij is ervan overtuigd dat we met daadkracht en samenwerking kunnen zorgen dat iedereen mee kan, hoe groot de uitdagingen ook zijn.

Eerlijke kansen beginnen in het onderwijs

Als leerkracht zag Kim jaar na jaar hoe onderwijs dé motor tegen ongelijkheid kan zijn. Dankzij al het onderwijspersoneel dat elke dag het beste van zichzelf geeft, en dat in moeilijke omstandigheden. Want als puntje bij paaltje komt, laat onze minister van Onderwijs hen én kinderen in armoede telkens opnieuw in de steek. Dat is niet eerlijk. Daarom wil Kim in het Vlaams Parlement strijden voor eerlijke kansen voor elke leerling.

'We moeten van de meest duurzame keuze, de meest logische keuze maken'

Patrick Van Den Borne (cd&v)

PatrickVanDenBorne60x80cm Juni2024Patrick Van Den Borne is al sinds mensenheugenis actief in de Ravelse politiek en stamt uit de jeugdvereniging. Net als zijn partijgenoot Hans Heylen is hij schepen in Ravels waar zijn voornaamste bekommernis ligt in het veilig maken van de fietspaden als schepen voor Openbare Werken, maar is ook Mobiliteit en Jeugd zijn stokpaardje. Ook aanhem stelde we dezelfde vraag als aan zijn partijgenoot:

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Als schepen zet ik mijn schouders onder veilige, comfortabele fietspaden gecombineerd met de uitbouw van ons rioleringsstelsel richting 100% om zo een duurzaam en leefbaar platteland te krijgen.

Wat zou je willen veranderen in de samenleving?

De verdraagzaamheid tussen mensen, we wonen met meer op dezelfde oppervlakte, een warme samenleving die hier ook oog voor heeft kan hier het verschil maken.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Ravels, het voelt nog steeds als thuis.

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren