verlinden2

Zonet bracht minister Annelies Verlinden een blitz bezoek aan de grensovergangscontrole van Weelde-Statie.

Dit bezoek was één van twee top secret bezoekjes om de werking van de politiecontroles te ondersteunen en te duiden voor de media. Gelukkig heeft Rawepo overal spionnen, ook in Weelde-Statie.

Met dit bezoek wilde ze toch nog eens benadrukken dat de grenscontroles in deze paasvakantie wel degelijk hun nut hebben.

Onze burgemeester, Walter Luyten en de burgemeester van Turnhout waren samen met de Turnhoutse korpschef van de politie ook aanwezig om de minister te begeleiden.

verlinden3

Last minute bezoek.

Burgemeester Luyten: “ We kregen dit bezoek pas op het laatste moment te horen. Enkel de burgemeester van Turnhout en de korpschef van Turnhout zijn bij dit bezoek aanwezig. De minister zal na dit bezoek aan Weelde-Statie ook halt houden aan de controlepost van Postel om dezelfde controle ook daar een bezoek te brengen. Het is van het grootste belang dat de maatregelen worden opgevolgd om de pandemie in korte tijd zoveel mogelijk terug te dringen zodat we stilaan kunnen dromen van normale tijden. “

verlinden1

Minister benadrukt de samenwerking tussen politiediensten.

Minister Verlinden: “ Er wordt hier vandaag voor alle duidelijkheid niet geverbaliseerd maar men vraagt overtreders, dat zijn mensen die omwille van een niet essentiële reden de grens willen oversteken, wel om op hun stappen terug te keren. Zo vermijden we dat ze effectief de grens oversteken en we geen overtredingen moeten verbaliseren. Het is dus meer een sensibiliseringscampagne waar we hier van kunnen spreken. Ik ben hier ook om de politie te ondersteunen in alle controles die ze vandaag doen, de verschillende diensten, lokale en federale werken echt wel goed samen. België heeft nu eenmaal heel veel grensovergangen en op deze manier is de politie maximaal mogelijk ter plaatse om te controleren dat mensen die niet essentiële verplaatsingen niet maken.”

Op de vraag hoelang deze verscherpte controles zullen duren wist ze het volgende te melden: “Zoals we al hebben kunnen vaststellen in de krokusvakantie denken we dat de Paasvakantie een moment zou kunnen zijn om die toeristische verplaatsingen te maken die gevaarlijk kunnen zijn. Daarom houden we deze maatregelen aan tot 18 april en hebben we met de politiediensten afgesproken om zowel op luchthavens, treinstations, maar ook de havens en grensovergangen die controles uit te voeren. Daarna hopen we te kunnen gaan werken met het Passenger Locator Form dat we al een tijdje kennen en zal meer worden gecontroleerd op de quarantaine zelf van personen die hebben gereisd.”

Naderhand maakte de minister nog een praatje met onze burgemeester en de agenten die de controles uitvoerden en ging ze alweer op pad naar Postel voor eenzelfde bezoekje.

verlinden4

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren