eedaflegging KB

Kim Buyst was nog niet beëdigd als kersvers kamerlid voor de groene fractie, maar toch mocht ze al fungeren als sidekick van Kristof Calvo bij haar eerste vuurdoop in de kamer.

Linda De win, de schrik van alle Belgische kamerleden haalde Kim als de rechterhand van de lijstrekker van Groen in onze provincie voor de camera voor een interview voor de eedaflegging.

Spannend maar ook vereerd.

Kim Buyst was op camera ogenschijnlijk ontspannen en het leek wel alsof ze voor de klas stond maar toch durven we stellen dat ze diep in zich zelve allesbehalve ontspannen was.

Toch mocht ze als sidekick van boegbeeld Calvo zichzelf voorstellen als zeldzaam kamerlid uit onze Kempen. Ze deed dit met brio en kwam erg zelfverzekerd over.

selfie eedaflegging

(Samen met de nieuwe collega's op de foto. Groen staat nu al met de voeten op de tafels in de Kamer .... dat beloofd voor de toekomst !!)

Later op de namiddag kwam dan eindelijk het moment suprème voor haar, de eedaflegging. Als vertegenwoordigster voor alle Belgen deed ze dit in de beide landstalen, het Nederlands en het Frans.

Vanaf nu begint het echte werk. En daar zitten ze in de Kempen op te wachten....

De Kempen terug op de kaart in Brussel.

Het hoeven niet enkel en alleen groene thema’s te zijn waarvoor ze zich zal kunnen inzetten om de Kempen terug op de kaart te zetten in dat verre mondaine Brussel, …..
Kom kom, niet overdrijven…. Brussel is zover toch niet hoor ik jullie lezers al denken.... Neen, voor ons niet, maar voor Brussel lijkt de Kempen wel aan de andere kant van de wereld te liggen. 

Denk maar even aan het belabberde openbaar vervoer waarvoor wij even goed mee betalen, die belachelijke regeling van de senioren tickets in de uithoeken van het land…. De regeling van de grensarbeiders met Nederland die maar niet opgelost geraakt, ondanks die wetten die speciaal zijn aangepast. En dan vergeten we nog het nieuw ontdekte fenomeen, het snobistische algoritme van de Mobiscore die deze week uit de hoek getoverd is, net alsof de Kempen onderontwikkeld gebied is waar het warm water amper is uitgevonden.

Ja ja mevrouw de volksvertegenwoordiger, er is nog werk aan de winkel, “now is your time to shine.”

Eedaflegging Kim Buyst een feit.

We keken met argusogen naar Villa Politica en knipten er deze fragmenten voor u uit. 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren