alleen overleven

OCMW Merksplas en Ravels zoeken vrijwilligers … en nodigen u graag uit op het startmoment ‘Alleen overleven?’ op 25 september! 

Iedereen kent wel de verhalen van de buurvrouw die na het overlijden van haar man niet meer in de winkel geraakt, of de alleenstaande papa die de opvang voor zijn kind niet geregeld krijgt met zijn ploegenwerk. Moeilijk, dat is zeker!

Samenwerking OCMW Ravels & Merksplas

OCMW Merksplas en Ravels proberen via het project ‘Alleen overleven?’ plattelandsarmoede bij alleenstaanden aan te pakken. Een eerste stap is het in kaart brengen van de noden bij alleenstaande ouders met gezinslast en alleenstaande ouderen. 

“We gaan een bevraging doen bij deze mensen en zoeken nu nog extra vrijwilligers om vragenlijsten te bezorgen en op te halen bij de doelgroep”, aldus Josée Van Aert en Koen Rombouts, OCMW voorzitters Merksplas en Ravels. De vrijwilligers zullen hiervoor een opleiding krijgen en kiezen zelf hoeveel vragenlijsten ze willen bezorgen. 

We hopen op voldoende respons zodat de resultaten de basis kunnen zijn voor concrete acties en aangepast beleid. 

Officiële start

Op 25 september wordt het officiële startschot van het project ‘Alleen overleven?’ gegeven. Laat u welkom heten door Dhr. Bellens (gedeputeerde Provincie Antwerpen). En kom genieten van het theater ‘Ik ben iemand/niemand’, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Emilie en haar gezin. 

Iedereen is welkom vanaf 9u30 te GC de MARc/kT, Markt 1 in Merksplas. Inkom is gratis. Wel graag vooraf inschrijven! Er wordt een bus voorzien vanuit Poppel, Ravels Eel, Ravels, Weelde, Weelde Statie en Geheul Merksplas.

Meer vragen:

Josée Van Aert, 0478/36.69.37, voorzitter OCMW Merksplas

Koen Rombouts, 0496/80.23.99, voorzitter OCMW Ravels

Flyer Kick off definitief

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren