weelde depot
Volgende week  maandag zal door onze Ravelse Gemeenteraad de definitieve beslissing worden genomen over het onteigeningsbesluit en hiermee staat de deur open om de hallen, stilaan bekend onder de naam  “Weelde Depot”, aan te kopen voor de schattingswaarde van 3 miljoen euro.
Op het voorlopige onteigeningsbesluit dat de gemeenteraad voordien reeds unaniem nam, kwam bij het openbaar onderzoek geen enkel bezwaar.
De zeventien hallen….  iedereen weet ze liggen, met hun enorme  oppervlakte. “Weelde Depot”  kan  met zijn 8.5 hectare aan indoor capaciteit wedijveren met  de Heizel Expo  in Brussel en is zelfs bijna dubbel zo groot als Flanders Expo in Gent,  wat een potentieel zou dit wel kunnen bieden voor onze gemeente. Daarom schreef  het bestuur alvast 3 miljoen Euro  in de begroting  om de aankoop ervan veilig te stellen zodra het mogelijk was. Dit bedrag  hoeft de gemeente niet te gaan lenen, dit is reeds opgespaard voor extra speciale gelegenheden als deze.
 

Enorm potentieel  

Afgelopen weekend bleek nog maar eens duidelijk welk enorm potentieel deze hallen hebben mits enkele aanpassingen.  Voor de eerste maal week de Oldtimerbeurs  van Hoogstraten voor zijn 28e editie uit naar  de Ravelse hallen aan het Geeneinde in Weelde, direct een schot in de roos en de overlast was nauwelijks merkbaar in de omliggende dorpskernen, Weelde-Statie en Weelde centrum. 
 

Maandag D-Day

Maandag moet dus de beslissing worden genomen, dan buigt de raad de wijzen van Ravels , met name de gemeenteraad,  zich nogmaals over dit prestigieuze, maar  ook veel belovende project, dat reeds staat ingeschreven in de begroting van dit jaar zodat het enkel om de bevestiging  gaat van enkele unanieme beslissingen die in het verleden door de gemeenteraad al zijn genomen.
Eens de beslissing is genomen kan de gemeente mee bepalen hoe het RUP wordt opgesteld,  en dit is veruit de belangrijkste reden waarom de knoop volgende week maandag moet worden door gehakt in het voordeel van de volledige aankoop.  In een later stadium zal de gemeente nooit of te nimmer meer in staat zijn om zich te mengen in een eventuele aankoop, zelfs niet in een  deel  van de hallen omdat het budgettair dan niet meer in onze mogelijkheden zal  liggen om deze investering te doen.
 

Verkeersinfarct van Arendonk tot Turnhout

De grote vrees, als de hallen in particuliere handen zouden vallen, is vooral de omvorming  van het domein tot een transport overslagcentrum in de vorm als dat van Hazeldonk in Breda. Dit zou rampzalige gevolgen hebben voor de toevoerwegen en al onze gemeentelijke dorpscentra, van Poppel  tot  Den Eel, Weelde  en Ravels. Elke weg zou de klok rond helemaal vol vrachtwagens  rijden en de overlast zou niet te overzien zijn.
 

RUP à la carte

Er zijn natuurlijk ook keerzijdes aan de medaille bij aankoop, de lokale, beginnende ondernemers staan nog niet aan te schuiven om mee op de kar te springen vooraleer het definitieve  RUP  daadwerkelijk op tafel ligt, maar toch zijn al een aantal hoopgevende pistes achter de schermen diplomatisch besproken en zijn er al plannen om aan energiewinning te gaan doen wat ook de gemeentelijke financiën flink zou kunnen spijzen. Ook liggen er al enkele huurcontracten op tafel die gewoon doorlopen zoals deze van de Lijn die al één der hallen tot zijn beschikking heeft.
 De lage activiteitsindustrie die wordt beoogd moet zich nog bewust worden van de mogelijkheden die zich voordoen op het domein.
 

Fracties op dezelfde lijn

De verschillende politieke strekkingen in onze gemeente lagen in de vorige besprekingen telkens op dezelfde lijn,  de drie verschillende fracties zijn allemaal voorstander van de aankoop.  In het verleden zijn al afspraken gemaakt dat een werkgroep over de partijgrenzen heen zal worden gevormd om het tot stand komen van “Weelde Depot”  te finaliseren. 
•CD&V wil al van het begin de aankoop van “ Weelde Depot” verwezenlijken.  
•Dorpslijst heeft er vanuit zijn achterban alle voordeel bij om ook achter het project te staan.
•NV-A  liet in februari al weten dat ze volledig achter de aanschaf van de hallen staan en legde al wat voorstellen op tafel om invulling te geven aan een aantal van de mega hallen. 
 
Eerder verschenen deze artikelen over de site van WEELDE DEPOT
 

Bent u voor of tegen de aankoop van de NAVO Hallen? Laat het ons weten en stem hier onder. 

  {mijopolls 4}
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren