ParlemenVlaamst
Onze Ravelse kandidaten hebben zich goed geweerd in de verkiezingen van gisteren. Ze konden geen zetels veroveren maar haalden buiten verwachting veel stemmen.


Het was alleen in het Groeven kamp en beetje stilletjes omdat  men had gehoopt de 6% te halen. De Groenen strandden op amper 01% van dit beoogde resultaat. Toch kan Ravels boegbeeld Kim Buyst met een stemmenaantal van 4.830 stuks tevreden terugblikken op een mooie campagne waarin ze veel krediet heeft opgebouwd nar een volgende verkiezing.
Ook de jonge oranje garde van CD&V was tevreden met de uitslag, Marijke Van der Moeren haalde in de verkiezingen voor het Vlaamse parlement een onverhoopt hoog aantal voorkeurstemmen met 2.987. Als opvolger is dit een niet te onderschatten  steun die ze heeft gekregen.

KamerOok Nic Andriessen, de jonge voorzitter van CD&V scoorde hoog in de Kamer verkiezing met 2.484 stemmen, gezien de plaats waar hij was geposteerd ook een mooi resultaat.

De grote overwinnaar op alle vlakken wordt NVA, zonder een lokale kandidaat op de Ravelse lijsten kon de gele golf in de Kamer met een buitengewoon hoge score van 38% de dag afsluiten en doorbreekt daarmee een jarenlange hegemonie van CD&V. We verwachten nog wel een reactie van onze lokale NVA kandidaten over deze uitslag.
europeesOok in het Vlaamse Parlement wist NVA enorm goed te scoren al blijft daar CD&V daar beter overeind en haalt net 0.9% meer dan NVA die toch als onbetwiste winnaar van de verkiezingen te boek zullen staan.
Onze laatste ex-Ravelse kandidate Dalilla Hermans die in Antwerpen uitkwam op Groen haalde een meer dan bevredigend resultaat met 3.428 stemmen. Met de persoonlijk gerichte Facebook campagne die ze de laatste week nog voerde haalde ze nog een groot aantal stemmen nar zich toe.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren