Heel wat mensen vroegen zich de afgelopen dagen af wat er maandag voormiddag aan de hand was in Poppel. Ze hadden immers diverse politievoertuigen in een razende vaart richting het grensdorp zien rijden.  Intussen raakte bekend dat ze even na 10 uur waren gealarmeerd door een bewoonster van een woning aan de Tilburgseweg in Poppel. Zij stond namelijk oog in oog met dieven die net haar woning verlieten.

De bewoonster van het pand was in haar voortuintje aan het werken toen inbrekers van de gelegenheid gebruik  maakten om langs de achterzijde de woning binnen te dringen. Toen de vrouw terug achter het huis kwam stuitte ze op een onbekende man die net haar woning verliet. Daarop zette de man het op een lopen en ging hij ervan door met een auto met Nederlands kenteken.  Later bleken er een portefeuille en een gps te zijn verdwenen.

Ook vorige week werd de politie al eens opgetrommeld toen inbrekers betrapt werden aan Maarle, ook in Poppel. Daar gooiden onbekenden een raam aan diggelen aan de achterzijde van de woning om binnen te geraken.  De bewoners werden evenwel opgeschrikt en konden de dieven verjagen. Over de buit is niks bekend. Volgens geruchten zou er wagen met Poolse nummerplaten zijn opgemerkt naast de woning rond het tijdstip van de misdrijf.

De politie raad mensen aan om steeds alle ramen en deuren goed te sluiten, ook al ben je maar even weg. In deze periode van het jaar, wanneer het vroeger donker wordt of het vaak nevelig is, zien criminelen vaak hun kans om in te breken.  

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren