driftracersdriftracers aan het werk in Ternat

Gisterenavond heeft de politiezone Kempen Noord-Oost weer moeten tussenkomen om een illegale driftmeeting te verijdelen.

De beruchte Balkan Krew had opnieuw een illegaal rubber burning feestje georganiseerd, ditmaal op het terrein van Omnicol in Weelde-Statie. Ondanks een grootschalige politie-inzet, slaagden zo’n 300 wagens erin om zich te verzamelen en de rust in de regio te verstoren.

Omstreeks half tien stroomden bij de politie de eerste meldingen over de illegale driftmeeting. Onmiddellijk werden versterkingsteams uit de omliggende zones opgeroepen, waaronder Turnhout, Balen-Dessel-Mol en Geel. Door een toevallige samenloop van omstandigheden was er gisteravond al een grootschalige WODCA-actie aan de gang in de hele provincie, waardoor er extra politieploegen ter beschikking waren.

Gevaar op de openbare weg

Ondertussen kwamen op de sociale media meldingen binnen dat tientallen auto’s tegen hoge snelheden door het centrum van Weelde reden. De politie was sterk vertegenwoordigd en pakte massaal uit om de meeting stil te leggen.

Chaos

Toen de politie ter plaatse kwam, troffen ze een chaotische situatie aan. Honderden wagens, niet alleen uit België maar ook uit onze buurlanden, waren aanwezig. Terwijl de agenten probeerden de situatie onder controle te krijgen, kwamen er nog steeds nieuwe deelnemers aan. Om alle voertuigen en bewegingen van de karavaan beter in kaart te brengen, werd de politie bijgestaan door een helikopter van de federale politie.

Rond half twaalf was het terrein uiteindelijk vrijgemaakt en keerde de rust terug in Weelde-Statie. Hoewel er geen arrestaties werden verricht, werden er wel talloze processen-verbaal uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen, alsook voor het gebruik en bezit van drugs en alcohol.

Dit is helaas niet de eerste keer dat de Balkan Krew de Kempen onveilig maakt met hun illegale driftmeetings. Eerder vonden er al gelijkaardige bijeenkomsten plaats in Turnhout, Beerse en Geel. Deze bendes stellen niet alleen de verkeersveiligheid in gevaar, maar veroorzaken ook overlast voor de omwonenden.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren