bedreiging witte wijk

De afgelopen maanden hebben we een toenemende zorgwekkende trend opgemerkt in Weelde: de agressieve houding van hangjongeren op de speelpleintjes.

Wat begon met enkele meldingen in april, is uitgegroeid tot een ernstig probleem dat het hele dorp verontrust.

Recentelijk bereikte ons het schokkende nieuws dat een groepje jongeren, in de leeftijd van slechts 10 tot 12 jaar, twee meisjes heeft bedreigd in de “Witte Wijk” met een mes en hun fietssleutel heeft gestolen. Gelukkig wisten de meisjes te ontsnappen, maar de nasleep van dit incident heeft diepe indruk gemaakt op de buurt. De namen van de betrokken jongeren werden een tijdje gedeeld op sociale media, wat leidde tot een storm van reacties. Ondertussen zijn de namen wijselijk verdwenen van het bericht, wellicht de slimste oplossing gezien de mogelijke gevolgen.

De sociale media barstte meteen los met verontwaardiging en bezorgdheid:

  • ****: "@*** mag ik je bericht delen in onze groep van de witte wijk?"
  • ****: "Oh nee dat meen je niet. Waar gaat dit heen 😭"
  • ****: "Amai ik dacht dat het er wel veilig was want mijn dochter zit daar ook vaak met haar vriendin."
  • ****: "Ik heb je bericht gedeeld, hopelijk krijg je dit smerig tuig snel te pakken!!!"
  • ****: "Is 't weer zover.. hier vorig jaar ook met die kereltjes gedoe gehad... de politie lacht u dus gewoon uit "
  • ****: "Een week geleden was er ook al een agressieve 50-jarige in een Ford-pickup in de Schoolstraat; waar gaat dit dorp heen!? Tijd voor de hooivorken!"
  • ****: "Ik heb ze daarstraks gezien in de Okay (stonden achter me), die (verdwenen) namen noemden ze namelijk.. zijn wel echt jonge kinderen nog .. ik denk groep 7-8 als dat de juiste zijn.. reden op elektrische stepjes.. de gezichten zeiden me niet direct iets helaas. Maar denk als de politie niet luistert moet je er eentje eens goed moet vastpakken dan zullen ze wel huilend naar huis gaan want geloof me, het zijn echt snotneuzen."

Het delen van namen op sociale media roept vragen op over de juiste aanpak van deze problematiek. Hoewel deze actie voortkomt uit frustratie en een gevoel van machteloosheid, we willen toch waarschuwen  dat het zelf in handen nemen van rechtvaardigheid gevaarlijk kan zijn. Aan de andere kant voelen velen in de gemeenschap zich niet gehoord en is het vertrouwen in de autoriteiten laag. Incidenten blijven zich opstapelen en ongelukken lijken onvermijdelijk.

Wat doet de politie?

Meerdere bewoners klagen dat hun meldingen niet serieus genomen worden. Eentje merkt op: "Aangiftes doen zijn ze niet zacht mee", terwijl een ander aandringt op actie: "Hoe meer aangiftes hoe meer kans dat er iets aan gedaan wordt."

Wat kan er gedaan worden?

Veel inwoners vragen zich af hoe deze situatie aangepakt kan worden. Sommigen roepen op tot meer politietoezicht, terwijl anderen suggereren om de jongeren zelf aan te spreken. De roep om actie klinkt luider dan ooit, maar concrete oplossingen blijven uit.

Het is duidelijk dat de situatie dringend meer aandacht behoeft. De veiligheid van kinderen en ouderen staat op het spel. Het is hoog tijd dat de autoriteiten de ernst van deze incidenten erkennen en maatregelen nemen om de rust in ons dorp te herstellen. We kregen al informatie dat een vriend des huizes van de meisjes de hele avond heeft gepatrouilleerd in de omgeving waar de feiten zich hebben afgespeeld. 

Blijf ons volgen voor verdere updates over deze kwestie. Heb jij iets gezien of gehoord? Meld het ons en deel jouw verhaal. Samen kunnen we proberen te zorgen voor een veilige omgeving voor iedereen in Weelde.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren