kindermishandeling

Groot was de verwondering gisteren, vooral aan Weelde-Statie, wanneer bekend werd dat de jongeman die destijds 10 jaar cel kreeg voor het mishandelen van de tweejarige peuter van zijn vriendin met de dood tot gevolg opnieuw voor vermoedelijk gelijkaardige feiten was opgepakt.

Dave De Cocq werd in 2010 tot 10 jaar cel veroordeeld, maar was opnieuw op vrije voeten nadat hij zijn straf had uitgezeten.

Vrij zonder opvolging.

Destijds was de vader van de toen 2 jarige Miguel zwaar ontgoocheld over de strafmaat.

De verdediging had in 2009-2010 gepleit om de “kinderbeul” te laten berechten voor assissen wegens foltering en doodslag. De rechter volgde deze doorverwijzing niet. 

Ondertussen is de verslagenheid groot omwille van de herhaling van een misdaad die in de ogen van velen voorkomen had kunnen worden. Naar verluid was De Cocq gewoon terug vrij, zonder enige vorm van opvolging.

De man diende al in 2012 een verzoek in om vervroegde invrijheidsstelling maar daar wilde de rechtbank niet op ingaan omdat er geen mogelijkheid was om De Cock in een psychiatrische instelling te plaatsen. Hij volgde toen op eigen vraag wel een behandeling om zijn drugsverslaving onder controle te krijgen.

Deze zaak toont nog maar eens aan dat de juridische middelen in onze huidige tijd niet opgewassen zijn tegen de uitwassen die de maatschappij met zich meebrengt. Er worden teveel inschattingsfouten gemaakt die dan door de slachtoffers moeten worden betaald. Het wordt stilaan toch de hoogste tijd om dit soort criminele feiten door een strengere bril te bekijken.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren