factchekers

Gisterenavond trok een tv programma op EEN onze aandacht, onze gemeente Ravels kwam er in positieve zin onder de aandacht.

Het betrof het programma Factcheckers waar een team presentatoren op zoek gingen naar de eerlijkheid van onze lokale besturen.

Gevonden portefeuilles....

Bij 50 Vlaamse gemeenten werd een gevonden portefeuille anoniem afgegeven met weinig identificatie maar met bijna 100 Euro aan cash en enkele herkenbare zaken behalve paspoort of rijbewijzen of bankkaarten.
Een week later kwam iemand anoniem,  met voldoende informatie zodat het zonder twijfel de eigenaar was, om de portefeuille vragen of die was terug gevonden.

In 13 gevallen waren er problemen om de portefeuille terug te krijgen. In een enkel geval was er zelfs weinig twijfel over het feit dat er geld was gestolen. Hier en daar maalde men er niet om en mochten de onderzoekers zelfs de portefeuille houden.
In Ravels echter had men aan de balie van het gemeentehuis de portefeuille officieel in ontvangst genomen en bezorgd aan de politie. Op die manier was de portefeuille al in veilige handen. De eigenaar kon zijn portefeuille daar zonder problemen met de volledige inhoud ophalen op het politiekantoor in Ravels Eel.

Een pluim op de hoed van onze ambtenaren/politie. Blijkbaar is dit niet overal in ons land het geval.

Videoclip Factcheckers

bron : VRT

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren