kalashnikov

Bij een huiszoeking in een garagebox eerder in de maand in Weelde is een wapenarsenaal met 21 Kalashnikovs, pistolen en patronen gevonden.

De federale gerechtelijke politie (FGP) was getipt door de Franse collega’s.

De Franse politie hield 5 oktober in de buurt van Cambrai een wagen tegen met twee mensen en vond daarbij vier kalashnikovs in hun auto. Zij zouden toen op weg zijn naar Antwerpen.

De Franse politie lichtten onmiddellijk de Antwerpse collega’s in over de ontdekking die de zaak een vervolg gaf met op 8 oktober twee huiszoekingen waaronder één in een garagebox in Weelde. Samen met de lokale politie werd daar een inval gedaan.

Kristof Aerts van het Antwerpse parket: “In de wagen bij Cambrai wagen werd een sporttas met vier kalasjnikovs, een vuurwapen, vier laders en 250 patronen gevonden. De eerste vaststellingen van het Franse onderzoek brachten een duidelijke link met ons land naar voren, waarna het parket Antwerpen en de Federale Gerechtelijke Politie verwittigd werden", zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. 

Het parket vorderde onmiddellijk de huiszoekingen die ondertussen achter de rug zijn. Daarbij werden nogmaals 21 Kalalshnikovs van Russische makelij aangetroffen met vijf pistolen, een zestal handvuurwapens, geluiddempers en de nodige munitie.

Verder trof de politie ook cocaïne aan, een cocaïnepers, een groot aantal GSM toestellen met SIM kaarten en bijna € 150.000 aan cash geld. Volgens woordvoerder Aerts is er sprake van een uitzonderlijke vangst.

Bij de invallen werden twee mensen met de Nederlandse nationaliteit gearresteerd. Het gaat om een 38-jarige vrouw en een 42-jarige man. De vrouw werd door de onderzoeksrechter aangehouden en onder elektronisch toezicht geplaatst. Die beslissing werd door de raadkamer in Turnhout op 13 oktober bevestigd. De man werd niet aangehouden.

kalashnikov vondst

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren