lachgas ampullen

Lachgas (N2O, distikstofmonoxyde) is een verbinding van stikstof en zuurstof.

Het was vroeger vooral bekend als narcosemiddel bij operaties. Het gas wordt ook in de voedingsindustrie gebruikt, bijvoorbeeld in gaspatronen voor slagroomspuiten.

Gevaarlijke partydrug

Het inhaleren van lachgas kan gevaarlijk zijn. Lachgas kan vanuit een ballon worden geïnhaleerd, maar wordt vaker gebruikt via gaspatronen voor slagroomspuiten.

Na inademen verdrijft het gas de zuurstof uit de longen. Men ervaart bij lachgas zo goed als onmiddellijk een euforische roes, dikwijls met lach- of giechelbuien. De roes duurt amper een paar minuten.

Er zijn natuurlijk veel neveneffecten zoals o.a. onregelmatige ademhaling, bewustzijnsverlies, coma en zelfs een fatale afloop is mogelijk. Lang en diep snuiven kan verlammingsverschijnselen aan het middenrif, een daling van de bloeddruk, hartritmestoornissen en soms de dood als gevolg hebben. Het kan lippen, keel en longen doen bevriezen. Kortom het is en blijft gevaarlijk. 

Verboden product.

Binnen onze politiezone is het verboden om schadelijke vluchtige snuifmiddelen zoals bijvoorbeeld lachgas, aanstekergas,... te verhandelen of te bezitten indien de handel of het bezit gericht is op het oneigenlijk gebruik van het middel met als doel het bekomen van een roeseffect. (UGP, Afd V, Hfst VI art 30bis §1-2-3). Een inbreuk op dit artikel wordt bestraft met een boete van 175€ tot 350€, afhankelijk of de overtreder minder- of meerderjarig is. 

(bron: www.gezondheid.be, www.drugslijn.be)

lachgas

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren