bearcatfoto: archief

Wanneer op 1 oktober in de vroeg morgen een hele kolonne politiewagens Aarleheide op hoge snelheid binnenreed, wist men in de buurt al snel dat er iets niet pluis was.

Het doel was een imposant ogende nieuwe villa aan de Kievitlaan waar het speciale Bearcat pantservoertuig van de  politie zich zonder aarzeling door de poort beukte. 

Cornelis F. opgepakt met andere kompanen uit zijn lachgashandeltje.

Het resultaat van de  inval was ondermeer de arrestatie van de genaamde grenscrimineel Cornelis F. , een 42 jarige Nederlander. 

Enkele dagen geleden geraakter bekend dat C. F.  één der topcriminelen is in het synthetisch designer drugs wereldje. De Belgische raadkamer besliste dat de koning van het lachgas zal worden uitgeleverd aan Nederland. Hij wordt ondermeer verdacht van witwassen van criminele gelden, drugshandel en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Bronzen stier van meer dan 3 ton.

In zijn voortuin stond een grote bronzen stier, een replica van de bekende stier die in Wall Street in New York staat. „De stier is het symbool van rijkdom. We hebben het beeld in beslag genomen, evenals de imposante villa met zwembad van de verdachte”, zegt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de Nederlandse Politie. „In het huis vonden we ook nog een grote hoeveelheid cash geld in een safe. Een andere safe bleek leeg toen ze uiteindelijk was geopend.”

Tegelijk met de huiszoeking in zijn villa, viel de politie ook binnen in een ander pand in Poppel en woningen in Tilburg en Maasdijk. Vier personen - onder wie Cornelis F. - werden gearresteerd. De drie mannen en een vrouw zijn allen tussen 37 en 42 jaar.

 Illegaal lachgas

De man uit Poppel liep tegen de lamp nadat de politie ontdekte dat hij 50 ton lachgas zou hebben ingevoerd. Een deel van die gigantische illegale hoeveelheid lag opgeslagen in een loods in Sint-Niklaas. Cornelis F. maakte geengeheim van zijn handel in lachgas. Zijn website MedicalMadnesss.com verdween vorige week plots uit de lucht. Officieel is de site ’in onderhoud’. Op de site prees hij zijn waar aan. Het was duidelijk dat zijn lachgas niet bedoeld was om slagroom te spuiten, maar om mensen in een roes te brengen. „Quality that will blow your mind”, stond  met grote letters op de website te lezen.

mad designer

In beslagname.

Bij de huiszoekingen van 1 oktober werden ook drie vuurwapens, vier auto’s waaronder een Range Rover, twee schilderijen, juwelen en waardepapieren in beslag genomen. Er is ook apparatuur voor het vervaardigen van drugs gevonden. „We hebben de criminelen een financiële klap toegebracht”, zegt een politiewoordvoerder. „De villa is vermoedelijk met dit geld betaald, het gaat om twee miljoen euro.”

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren