sluikstort 24 08 2019

We leven allemaal graag in een nette omgeving, ons bestuur geeft ook veel gemeenschapsgeld uit om onze gemeente zo rein en proper mogelijk te houden. 

Toch zijn er altijd overal weer individuen die het niet zo nauw nemen met de regels en zomaar en sluikstorten langs onze wegen alsof het de dood normaalste zaak van de wereld is.

Pal op de grens, op 200 m na.

Dit keer was het prijs op de Mierdsedijk, 200 m voor de grens met onze noorderburen, Nederland.

Hele salonzetels met kussens, oude paletten, rotanmeubelen, elektrische apparaten en zelfs een broodrooster en een oud verlengsnoerrol behoorden onder andere tot de nieuwe privé stortplaats.

Moeten conclusies verbinden aan de locatie? Neen, want het hoeft geen Nederlander te zijn die zijn vuiligheid achterlaat, het kan iedereen zijn die er passeert.

Onverantwoord gedrag is een zwaar understatement.

Feit is wel dat het zo onverantwoord is dat je er ziek van wordt. De boetes kunnen wat ons betreft niet hoog genoeg zijn, want blijkbaar is de pakkans erg klein en vrezen ze niet om geklist te worden, ofwel zijn de boetes te verwaarlozen. Volgens onze gegevens kan de boete momenteel maar maximaal € 350 bedragen en dat risico willen ze blijkbaar wel lopen. Vorig jaar was er sprake van door de ons aller geliefde  ex-minister van Omgeving Schauvliege om deze boetes op te trekken tot € 800,00 maar in het huidige Politiereglement hebben we daar niks over kunnen terugvinden. Er zal worden gesnuffeld naar documenten om een eigenaar te identificeren en de camerabeelden van de ANPR camera’s zullen er op nagekeken worden, maar deze schurken zijn wel slimmer. Voor hetzelfde geld komen ze via een paadje zodat ze de camera’s ontwijken of ze komen gewoon uit Nederland en kieperen hun handel over de grens op een hoopje …. Wie zal het zeggen? 

Daders aangeven?

We zijn eigenlijk niet te vinden om verklikker te gaan spelen, maar sommigen verdienen het om te worden aangegeven. Indien u ergens een sluikstorter of sluikstort aantreft, aarzel niet om zijn gegevens te noteren en deze door te spelen aan de gemeentelijke diensten, ze vragen er zelf om en anders draait de gemeenschap op voor de kosten. 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren