seniorenvoordeelkaart

Heel wat vijftigplussers krijgen een mail in de bus met een aanbod van de Seniorenvoordeelkaart.

"De enige voordeelkaart voor Vlaamse senioren" staat er op de website te lezen. Is de kaart wel zo voordelig als ze uitschijnt?

Je kan zo'n kaart kopen voor 27 euro per jaar. En met de kaart krijg je volgens de website bij webwinkels, lokale winkels, restaurants, energieleverancers of op je nieuwe gsm-abonnement. Je krijgt ook nog een welkomstgeschenk én wekelijks een unieke kortingsbon. Dat klinkt veelbelovend, maar ik krijg er wel wat klachten over en ook de Federale Overheidsdienst heeft bedenkingen. 

Misleidende reclame?

De Federale Overheidsdienst Economie kreeg al verschillende klachten binnen over de voordeelkaart. Het gaat dan vooral om klachten over misleidende handelspraktijken en misleidende reclame. In een reactie zegt de FOD Economie dat het inderdaad niet duidelijk is welke kortingen je allemaal krijgt. 

In Nederland bestaat de pas ook, daar heet hij Seniorenvoordeelpas. Het Nederlandse consumentenprogramma Radar heeft verschillende bedrijven gecontacteerd die kortingen aan de consumenten zouden geven, maar die bedrijven weten van niets. Lees hier meer over hun onderzoek. 

Ook de redactie van De Inspecteur krijgt verschillende klachten van luisteraars. Die gaan over het aanbod van de Seniorenvoordeelkaart en over de toepassing van het herroepingsrecht.

Je kan beroep doen op het herroepingsrecht.

Heb je zo'n kaart besteld, maar bedenk je je toch? Dan kan je twee dingen doen:

Is het nog geen 14 dagen geleden dat je de kaart kreeg? Dan kan je nog altijd gebruik maken van het herroepingsrecht, hiermee kan je jouw aankoop ongedaan maken. De termijn van 14 dagen begint te lopen van zodra je jouw voordeelkaart hebt ontvangen. Dat staat zo in de algemene voorwaarden van het bedrijf: 'Zodra u van ons de gepersonaliseerde​ ​fysieke​ ​Voordeelpas heeft ontvangen, vangt de wettelijke herroepingstermijn van 14 dagen aan. Dat houdt in dat u vanaf dat moment het recht heeft om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.'  

Heb je jouw seniorenkaart al gebruikt of is het langer dan 14 dagen geleden dat je ze aangekocht hebt? Dan moet je ze opzeggen volgens de voorwaarden van het verkoopscontract. In dat geval krijg je je geld niet terug en ben je een jaar lang lid. Profiteer dus zoveel mogelijk van alle voordelen. Belangrijk: wil je je lidmaatschap na een jaar opzeggen, dat moet je het opzeggen vóór dat jaar eindigt. Doe je dat niet, dan wordt jouw lidmaatschap opnieuw voor een jaar verlengd.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren