Zowat heel ons dorp van Ravels tot Poppel werd gisteren even over de middag opgeschrikt door razende politiewagens en agenten op de motor vergezeld van loeiende sirenes. Reden hiervan was een klopjacht van de Nederlandse politie op een verdacht voertuig dat werd opgemerkt in Tilburg maar vluchtte langs Hilvarenbeek om uiteindelijk te verzeilen op het gehucht Hulsel in Poppel. De twee inzittenden konden worden ingerekend, al had dat wel veel voeten in de aarde. De hele operatie duurde bijna twee uur.

Nederlandse agenten merkten even na 1 uur een witte Peugeot Partner op aan de Bosscheweg in Tilburg. Ze besloten de bestelwagen te volgen vanwege de hoge snelheid en konden vaststellen dat de auto ook door een rood licht reed. Toen de bestuurder ook een stopteken negeerde werd versterking ingeroepen.

De achtervolging ging richting Hilvarenbeek, waarbij de bestelauto door de berm reed en paaltjes ramde. Daarna reden de vluchters richting België via de bossen tussen Hilvarenbeek en  Poppel.  Op een bospad stopte de auto en reed met volle snelheid achteruit tegen de politieauto. Daar sprong ook een van de inzittenden uit de auto en werden er spullen uit de auto gegooid. Even verderop stopte de wagen nog eens om opnieuw achterwaarts op de politiewagen te beuken.

Eens in Poppel, ter hoogte van de Beekseweg en het gehucht Hulsel, kwamen de Belgische agenten ter hulp en werd er ook een Belgische politiehelikopter ingezet. De criminelen reden zich klem op het bedrijfsterrein van de firma Verberk Stalinrichting (VSI), waarna de bestuurder en een passagier het op een lopen zetten.

Intussen was er al een indrukwekkende politiemacht afgezakt naar Poppel, 15 ordehandhavers uit het Nederlandse Brabant en liefst 26 van onze regio. Er waren ook speurhonden aanwezig. Het duurde dan ook niet lang of de eerste verdachte werd gearresteerd in een bos. De zoektocht naar de andere gangster duurde wel langer. Totdat een agent hem opmerkte achter de omheining van een villa. Diverse agenten bestormden het domein, ondermeer door over de poort naast de villa te klauteren. Kort daarna werd ook de tweede voortvluchtige gevat. Ze werden overgebracht naar het politiekantoor van Arendonk. Een van de opgepakte mannen is een 26-jarige man uit Hapert.

De derde verdachte, die onderweg uit de auto sprong, was gisterenavond nog voortvluchtig. Toch denkt de politie te weten om wie het gaat. De opgepakte mannen worden wellicht kortelings uitgeleverd aan het Nederlandse gerecht.

De auto bleek gestolen, net zoals de kentekens. In de wagen lagen ook gestolen spullen. Er werd ook een koevoet en ander inbrekersmateriaal aangetroffen.

(foto's T Wiggenraad)

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren