We hebben de rekening eens gemaakt en onze teller stopt deze week op liefst zes inbraken binnen onze gemeente. Dat zijn dan gevallen bij ons gemeld werden of die wij te horen kregen. Mogelijk ligt het aantal dus nog hoger. Ook afgelopen nacht was het weer zover. Op drie plaatsen kwamen ongewensten op bezoek. In Ravels-Eel werd op twee plaatsen ingebroken, in Weelde bij cafe De Kroeg aan de Koning Albertstraat.

Toevallig passeerden we vanmorgen het cafe in Weelde. Een politiewagen die naast de horecazaak stond geparkeerd trok meteen onze aandacht. En wat wij al vermoedden bleek werkelijkheid. Luuk Van den Bosch en zijn vrouw Wendy stonden ons te woord terwijl de politie nog bezig was met een sporenonderzoek. "Een inbraak, voor ons al de derde, na een keer eerder hier en een keer in de Brouwerij toen wij die taverne nog uitbaatten", antwoordde Luuk op onze vraag wat er aan de hand was. "De dieven hebben blijkbaar alle tijd genomen. Ze haalden achter de zaak bij onze buurman allerlei materiaal weg om hier binnen te geraken. Daar vonden ze ondermeer een laddertje, hamer, bijtel, een soort koevoet en wat schroevendraaiers, ideaal om hun slag te slaan.  Eens binnen via een zijraampje bij het toilet moesten zowel enkele spelautomaten als de sigarettenautomaat het ontgelden. Verder werd een spaarkas opgemaakt, maar die is al enige tijd niet meer aktief. Er verdwenen dus uiteindelijk naast wat cashgeld, vooral een aantal 2 euro-munten, en een voorraad aan sigaretten. Helaas is er wel wat schade aangericht".

Opmerkelijk is dat de inbraken van de laatste dagen steeds volgens dezelfde werkwijze gebeuren. Telkens gaan de boeven ter plekke opzoek naar materiaal om binnen te geraken, zowel overdag als 's nachts. Eens binnen zijn ze meestal vooral uit op geld en juwelen. Dat de criminelen zelf geen materiaal in hun wagen hebben liggen komt volgens de politie door de verscherpte controles. Zo kunnen ze bij zo'n eventuele controle niet gesnapt worden met inbrekersmaterialen.

Ook inbraken in Ravels-Eel

Garage Beyens_in_Ravels-EelIn Ravels-Eel waren dieven ondermeer op bezoek geweest bij garage Beyens aan de Vooreel. De buit omvatte hier vooral autoradio's, GPS-toestellen en wat geld. Ongeveer een jaar geleden, in mei 2011, werd ook al ingebroken in deze zaak. Ook een prive-woning aan de Kapelakker werd getroffen. Daar gingen de onbekenden aan de haal met oa een geldbedrag en juwelen. Ook hier ontbreekt elk spoor.   

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren