Gemeentebestuur Ravels en lokale politie Kempen NO pakken sluipverkeer Meir-Veldbraak aan.Sluikweg tussen_Meir_en_Veldbraak

Het gemeentebestuur van Ravels en de lokale politie Kempen NO stellen een toename vast van het sluipverkeer in de straten Meir in Weelde en Veldbraak op de grens met Baarle-Nassau. In een gedeelte van deze straten zijn enkel plaatselijk verkeer, landbouwvoertuigen en fietsers toegelaten. Dit wordt duidelijk aangegeven door een verkeersbord C3. Toch worden de Meir en de Veldbraak al te vaak gebruikt door automobilisten die via deze kaarsrechte verbindingsweg aan hoge snelheid de grens over willen.


Verbinding Veldbraak_en_MeirHierdoor zorgen zij voor een onveilige situatie. De straten zijn niet aangelegd voor doorgaand verkeer en er is geen verlichting voorzien. Bovendien rijden er heel wat fietsers door deze straten die wensen te genieten van de natuur. Vooral de bewoners van de Veldbraak maakten in het verleden al hun beklag over voorbijrazende voertuigen nabij hun voordeur. 

Het gemeentebestuur wil de inwoners sensibiliseren en vraagt via de gemeentelijke berichtgeving om de verkeersregels te respecteren. De lokale politie Kempen NO zal controles uitvoeren en optreden indien nodig.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren