mariabeeld
Vorige week kregen we al een melding binnen dat er op de jaarlijkse kermis in Weelde weer van alles was gebeurd.
Traditioneel is de kermis een ludiek feest waar wel veel drank vloeit en hier en daar al eens een fiets sneuvelde bij het vogelpikken, maar daar bleef het vroeger verder bij.
 

Dit keer was het de paardenmolen.... vorig jaar de botsauto's...  

IMG 9900Dit jaar echter stelde men voor de derde jaar op rij vast dat ’s nachts de paardenmolen, een kinderattractie trouwens,  werd misbruikt door enkele dronken jongeren van uiteenlopende leeftijden. De uitbaters die wilden ingrijpen werden lastig gevallen en uitgedaagd door de vandalen. Onze informanten konden echter wel meedelen dat de onruststokers waren herkend zodat dit keer hopelijk een gepaste straf zal volgen. Vorig jaar hadden de uitbaters van de botsauto’s al te kennen gegeven dat ze niet zouden weerkeren nadat er ook op hun attractie vandalen bezig waren geweest. We vragen ons echt af waar volgend jaar de kleine kinderen kermis moeten gaan vieren?? Dank u wel jongens !!
 

O L Vrouwbeeldje vernield.

IMG 00521958-2webEnkele dagen voordien, op vrijdag- of zaterdagnacht was ook al een incident gebeurd aan het kapelletje vooraan het Laar aan de Okay winkel. 
Het kapelletje dat gebouwd werd in 1952 ter gelegenheid van 50 jaar Boerinnenbond en twee jaar geleden verplaatst omwille van praktische redenen heeft al die tijd plaats kunnen geven aan een mooi Mariabeeldje. Een parochiaan maakte speciaal om het beeld te beschermen een ijzeren hekwerkje zodat het beeldje niet zou kunnen worden gestolen. 
 

Moeten we dit nog tolereren?

Toch wisten vandalen het hekwerk kapot te maken en het beeld te onthoofden. De mensen uit de buurt die het kapelletje onderhouden waren er helemaal het hart van in en vragen zich af hoe het nu verder moet. Is dit echt wat we voortaan moeten verwachten, dat enkele jongeren helemaal dronken ongestraft alles kunnen vernielen. 
 
IMG 0051Er zijn al stemmen die opperden dat de gemeente meer toezicht moet houden, we willen de zaak liever omdraaien. De gemeente hoeft niet op te draaien voor de overlast van enkelen.
Laat de horecazaken uit de omgeving die hun goede faam willen blijven behouden  deze security inhuren, indien zij de daders te pakken kunnen krijgen moeten ze maar proberen de kosten op hen te verhalen. Het kan niet zijn dat de gemeenschap alweer moet opdraaien voor dit soort tuig. Nog beter zou het zijn als dit soort gedrag niet zou worden getolereerd door de rest van de kermisgangers die wel een leuke tijd willen beleven gedurende de kermisdagen. 
Het telefoonnummer van de politie is heel snel opgezocht :  014 40 40 60
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren