Aarledijk Poppel_overval_met_geweldWoensdag in de vroege voormiddag gebeurde aan de Aarledijk in Poppel een overval met zware agressie. Daarbij werd de tante van de bewoonster door twee jonge mannen hardhandig aangepakt. Uiteindelijk zijn de daders met zo goed als lege handen verdwenen, de vrouw, een zestiger uit Biest-Houtakker, bleef bewusteloos achter en werd gevonden door de dochter des huizes. De politie was kort na de feiten massaal aanwezig en speurde nog zowat twee uren naar de criminelen die met de fiets waren vertrokken. Ze werden niet gevonden. 

Marianne van_de_CorputMarian Van den Corput-Van Gorp, de bewoonster van het huis, was op het ogenblik van de feiten gewoon thuis. In een atelier achter haar woning gaf ze aan zeven leerlingen van basisschool De Negensprong uit Poppel een workshop fotografie. Marian zit in de ouderraad van de school en ook haar dochter zat woensdagochtend in die groep cursisten. Wat er zich vooraan in het huis afspeelde ontging hun helemaal. Pas toen Marian’s dochter even wat wilde ophalen in huis kwam de overval aan het licht. Het meisje begon te gillen toen ze de tante van haar moeder op de grond zag liggen.

Marianne Van den Corput verwittigde snel de hulpdiensten en daarna ook de school, zodat de kinderen vrijwel zonder enige betrokkenheid terug naar school konden worden gebracht. De politie rukte met diverse wagens uit en kamde de hele buurt van de Aarledijk uit, helaas zonder resultaat. Wellicht konden de twee mannen, geschat wordt dart ze tussen de 20 en 30 jaar oud zijn, ontkomen via een van de vele kleine wegen of bospaadjes die de streek ten noorden van Poppel rijk is.

De gangsters die een vreemde taal spraken sloegen de tante van Marian meteen na het binnenkomen tegen de grond en eisten geld. Maar gezien het feit dat ze slechts gingen lopen met het horloge van de versufte vrouw moeten ze van iets opgeschrikt zijn geweest. De vrouw kreeg nog wat schoppen en klappen voor ze er met de fiets vandoor gingen. Vreemd genoeg lieten ze geld, een portefeuille, een iPod en een laptop onaangeroerd, nog iets wat hun gehaastheid stoffeerd. Het slachtoffer bleef achter met een hersenschudding en flinke blauwe plekken.

De politie is intussen nog steeds op zoek naar de twee mannen en probeert allerlei tips bijeen te krijgen. Zo zouden de twee al eens eerder opgemerkt zijn in dezelfde buurt, ook toen met de fiets. Wie nog enige informatie heeft of zich iets meent te herinneren kan altijd contact opnemen met de plaatselijke politie.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren