Affiche 9_jaar_De_KrommeDit weekend viert jeugdhuis De Kromme uit Poppel haar negenjarig bestaan. Een weekend vol activiteiten waarvan de organisatie nog voor het begin al een serieuze kater kreeg. Donderdagnacht kwamen er immers inbrekers over de vloer die de hele inboedel overhoop haalden en heel wat schade aanrichtten. De kostprijs om alles weer te herstellen zal wellicht enkele duizenden euro's bedragen. Ondanks deze domper willen de vrijwilligers van het jeugdhuis er toch het beste van maken tijdens dit jubileumweekend.

Vrijdagmiddag stelden enkele medewerkers van De Kromme, genoemd naar de straatnaam "Krommendijk" waar het gebouw is opgetrokken, de inbraak vast. Een aanpalende garagepoort was openbroken en via daar werd een gat in het glas van een nooddeur geklopt. Zo konden ze de deur van de kantine/fuifzaal openen. Eens binnen richtten de onbekenden een ware ravage aan. Kasten werden leeggehaald, stoelen en tafels omver gegooid, versnaperingen en drank kwamen op de grond te liggen. Het moet een echt schrikbeeld geweest zijn voor de jongelingen. Bovendien werden nog enkele binnendeuren bewerkt en werd een kassa geforceerd.

JH De_Kromme_PoppelDesondanks valt de buit op zich wel mee. De kassa was leeg, enkel een spaarkas met wat kleingeld en een pot waarin wat inschrijfgeld van het feestweekend zat, zowat 150 euro, verdwenen. En de dieven namen ook zeven sloffen sigaretten mee. Toch zullen vooral de herstellingskosten dit voorval zo duur maken, enkele duizenden euro's zijn vandaag de dag zo gespendeerd. Hopelijk kunnen de verantwoordelijken dit weekend al wat terug verdienen.

Het feestweekend kon gisteren gewoon van start gaan dankzij de hulp van heel wat vrijwilligers die het jeugdhuis weer gebruiksklaar maakten.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren