arrestatie archief front
Gisterenvoormiddag hebben de Turnhoutse politiediensten een als gestolen geseinde wagen kunnen stoppen in Weelde

na een achtervolging vanaf Baarle-Hertog. De bestuurder werd intussen voorgeleid, de auto is in beslag genomen.

Dinsdagvoormiddag werden wij op de hoogte gebracht van een serieuze politieactie op het Geeneinde in Weelde. Enkele politiewagens kwamen deze weg tussen Weelde Centrum en Weelde Statie opgestormd om in de omgeving van de splitsing met de Koningstraat een grijze Audi klem te zetten. Daarop ze een getuige dat de agenten op zoek gingen naar de chauffeur van de auto.

cameraIntussen is duidelijk geworden dat de ANPR-camera (automatische nummerplaatherkenningscamera's - afgeleid van het Engels Automatic Numberplate Recognition) aan de Alphenseweg in Baarle-Hertog een geseinde auto opmerkte die vanuit Nederland de politiezone Turnhout kwam ingereden. Daarop werd een interventieteam ingezet die zich haastte in de richting van Weelde Statie. De politie kon onderweg de vluchtende bestuurder doen stoppen, maar toen de agenten zelf uitstapten muisde de man er opnieuw van tussen in de richting van de voormalige Navo-hallen in Weelde, opnieuw achtervolgt door dezelfde agenten.

Intussen werden ook andere ploegen opgetrommeld en ondermeer via de Singelstraat reden enkele politiewagens de geseinde auto tegemoet. Toen het de vluchter te warm werd parkeerde hij het voertuig langs het Geeneinde om er te voet vandoor te gaan. Nadat de grijze Audi werd klem gezet gingen de aangekomen agenten op zoek naar de man die zich verscheidene keren probeerde weg te steken. De hulpdiensten lieten zich echter niet verschalken en pakte de man even later op in de tuin van een buurtbewoner. Hij werd meegenomen voor verhoor en de gestolen auto werd in beslag genomen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren