Gisteren in de late namiddag werd een dief op heterdaad betrapt aan een appartementencomplex aan de Weeldestraat in Weelde. Het was rond vijf uur toen een onbekend voertuig bij de garageboxen achter de appartementen werd opgemerkt door Bart D., EEn van de bewoners die in de tuin aan het werken was. In eerste instantie leek het alsof de bestuurder, een Nederlander van 35 a 40 jaar, verkeerd was gereden en een poging deed om zijn voertuig te draaien. Bij dat manoeuvre raakte hij echter een paaltje van de omheining. De chauffeur stapte uit om eerst de schade aan zijn auto te bekijken, maar vervolgens probeerde hij EEn voor EEn alle garagepoorten open te trekken.

Dief Weelde_170413De alerte bewoner/eigenaar vond het gedrag steeds verdachter worden en wilde eens van dichtbij polshoogte gaan nemen. Hij betrapte de dief in een van de garages met een fiets in zijn handen. Die gaf vervolgens een verwarde uitleg als zou hij een koersfiets moeten komen ophalen. De bewoner hechtte geen geloof aan het verhaal en blokkeerde razendsnel de oprit met zijn eigen wagen die aan de zijkant van het gebouw stond geparkeerd.

De onbekende probeerde vervolgens te vluchten via een doodlopend landbouwwegeltje achter het gebouw en dit terwijl de bewoner de hulpdiensten en buren alarmeerde. De politie was snel ter plaatse en kon de dief meteen inrekenen.

Opgelet voor fietsendieven !

In de Kempen hebben dieven het de voorbije weken al vaker gemunt op koersfietsen en vaak dan op duurdere modellen. De fietsen worden niet op straat gestolen, maar uit tuinhuisjes, garages of berghokken. Zo verdwenen er dit jaar al tientallen racefietsen en mountainbikes, ondermeer in Lille, Westerlo, Arendonk, Turnhout en Kasterlee.

fiets niet_jattenHet is een jaarlijks terugkerende trend aan het worden dat dure sportfietsen vooral in het voorjaar worden gestolen. De eigenaars van dure fietsen kunnen best extra oplettend zijn. De kans dat ze hun gestolen tweewielers nog terugzien is relatief klein. Volgens de politiediensten komen de meeste gestolen fietsen terecht in Oost-Europa. Dure carbonmodellen van 2.500 euro en meer worden daar verkocht voor 750 euro. Daarom adviseert de politie de mensen om hun fietsen op een veilige plaats te stallen, achter slot en grendel. Aan de wielertoeristenclubs vraagt men om heel voorzichtig te zijn met foto's, adressen en andere persoonlijke informatie op hun clubwebsite. Dieven blijken immers mee te kijken.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren