posaGisterenavond net voor 10.00H werd de brandweer van Ravels verzocht om bijstand te verlenen om in de Pater vd Ackervekenstraat  bij de Wilders in Poppel een inbraak te forceren in een woning waar een 33 jarige man uit Poppel zich had verschanst op de zolderverdieping.
De man dreigde zelfmoord te plegen onder invloed van speed en cocaine.  Hij was eerder op de dag al aangehouden in verband met zijn drugverslaving en een daaruit vloeiende eerste poging tot zelfmoord, maar werd na zes uur hechtenis vrijgelaten.

Nadat hij was thuis gekomen zijn dan om één of andere reden de stoppen opnieuw doorgeslagen onder invloed van de genomen drugs en verschanste de man zich op zolder om daar nogmaals een poging tot zelfmoord te ondernemen. Na enkele uren onderhandelen zonder resultaat werd de speciale Antwerpse POSA (Protectie, Observatie,Steun,Arrestatie) interventie unit opgeroepen ter assistentie.

Rond de klok van half twee vannacht werd dan beslist om tot de actie over te gaan en de man desnoods met geweld te ontzetten. De brandweer van Ravels voerde een afleidingsmanoeuvre  uit met een hogedrukslang zodat het POSA team te man in hechtenis kon nemen. Hij werd tijdelijk onschadelijk gemaakt met behulp van een tasergun. Even later kon hij dan met een ambulance onder politiebegeleiding worden afgevoerd.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren