lage mierde2LAGE MIERDE - De politie heeft de identiteit van twee overvallers bekendgemaakt die worden verdacht van een overval vorige week op een huis in Lage Mierde. De bewoner van het huis werd daarbij zwaar mishandeld. De verdachten, Antonio Marcos van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19), worden gezocht voor die overval. Volgens de politie hebben de vermoedelijke daders geen vaste verblijfplaats. 

Daarnaast zouden de twee ook verantwoordelijk zijn geweest voor een inbraak en zware mishandeling in Meppel (Drenthe), twee weken geleden. Daarbij werd een 52-jarige bewoonster van een huis ontvoerd en een dag later in een bos in Lelystad achtergelaten. 

De politie denkt dat de man en de vrouw verantwoordelijk zijn voor de overvallen in Meppel en Lage Mierde en hoopt met het vrijgeven van de namen en de foto's herhaling te voorkomen.

lagemierdeOok getuigen bedreigd Bij de overval aan de Goorweg in Lage Mierde werden ook drie omstanders gekneveld en bedreigd met een vuurwapen. De bewoner van het huis werd ernstig mishandeld en raakte zwaargewond.

De daders wisten met de auto van de bewoner te ontkomen. Die auto is nog niet teruggevonden. Daarom is de politie op zoek naar de Renault Clio met kenteken 46-JB-GS. Ook zouden ze in het bezit zijn van een blauwe Renault Laguna met het kenteken 98-GG-PP.

Niet zelf actie ondernemen De politie heeft de namen van de verdachten nu naar buiten gebracht omdat een van de vermoedelijke daders vuurwapengevaarlijk is. Mensen die een van de twee zien, worden opgeroepen vooral niet zelf actie te ondernemen, maar de politie te bellen via de opsporingslijn 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. 

Antonio Marcos van der Ploeg ontsnapte in 2005 op 16-jarige leeftijd uit een jeugdkliniek, maar werd later wel weer opgepakt. De tbs'er was veroordeeld voor meerdere geweldsmisdrijven.

Bron: Omroep Brabant

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren