Wiet 140114-800UPDATE - Met veel machtsvertoon is vanmorgen een cannabisplantage ontmanteld aan de Prinsenlaan in Weelde. Aan zowat alle toegangswegen tot het pand hielden politiewagens, veelal anoniem, de wacht totdat er een inval plaatsvond. Het bleek geen maat voor niets, want in de loop van de voormiddag werden volle vuilniszakken met geoogste hennep buiten gedragen. Later werden ook de bewoner, de Nederlander Johan F., en zijn vrouw C.P. weggevoerd met een politievoertuig.

Wiet 140114_verzegeling-800De politiediensten waren massaal aanwezig en na het weghalen van de drugs en het ontmantelen van de plantage werden ook vier Friese paarden, een Shetlander, een pony, drie geiten en een aantal auto's weggehaald door takeldiensten. Merkwaardig genoeg werden de voertuigen wat later op verzoek van de procureur teruggebracht, volgens buurtbewoners "om geld te besparen". Dat er zoveel wagens naast de huurwoning stonden is niet zo vreemd, want volgens eerder verschenen documenten was hier voorheen de firma Extreme Imports Bvba gehuisvest, een bedrijf dat als groot- en detailhandel in en onderhoud en reparatie van motorvoertuigen en motorfietsen stond geboekt. De bvba, met als zaakvoerder bovenvermelde Johan F., werd vorige lente door de rechtbank in Turnhout echter failliet verklaard. 

Die dieren werden opgehaald door gespecialiseerde bedrijven als Veeweyde uit Weelde en een paardenasiel uit Herselt.

Plantage 140114De woning werd op verzoek van de Turnhoutse onderzoeksrechter verzegeld, zowel aan de voordeur als achteraan het pand. Ook een grote serre die achter in de tuin staat werd verzegeld. In deze loods werden de plantjes gekweekt en stonden ook de paarden gestald.

 De woning is eigendom van de familie Heestermans die twee huizen verderop een bloeiende kachelzaak uitbaten. Zij verhuren binnen onze gemeente enkele woningen en zijn in het verleden al vaker slachtoffer geworden van "louche" huurders. Wij spraken even met Ronny Heestermans en die wist ons te vertellen dat dit al de vierde keer is dat er in een van hun eigendommen "gekweekt" werd. "Tenminste, er is al vier keer een plantage ontdekt door de politiediensten, wie weet wat er nog allemaal NIET gevonden is", aldus nog Heestermans. Hij begint er zelf wel een beetje genoeg van te krijgen en denkt eraan zijn huurders wat selectiever te benaderen. "Maar of dat wat zal uithalen is nog maar de vraag, deze mensen zagen er ook heel gewoon uit en problemen waren er voorlopig nog niet".  

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren