Door Jan Hoed.

IOK Vuilniswagen5

Berichten over de wateroverlast van laatste tijd zijn schering en inslag, toch moet ik er als reporter zo nu en dan op uit met camera en statief (en botten) om toch zeker niets te missen.

Zo vernam ik op de sociale media vanmiddag dat het water van De Aa sinds lange tijd, of misschien nog nooit, zo hoog heeft staan. Dit wisten de bewoners van de huizen aan 't Roverts Kapelletje te vertellen.

Nadat ik aldaar wat foto's genomen had deed ik mijn toertje, dit tot op een punt dat ik zelf niet eens verder durfde...

Op “Overbroek” verdween de rijbaan compleet onder water, het was niet te zien waar de scheiding was tussen de weg en de berm, niet veilig! Ik moest er ook niet persé door dus ik had de luxe om rechtsomkeer te maken. Wat ik ook deed.

Maar 'de vuilkar' heeft die luxe niet, de vuilnisophalers moeten hun werk doen, die hebben een vaste toer, die moeten erdoor!

IOK Vuilniswagen6

Ze namen dus het risico en kwamen met hun wielen in de verzadigde berm en onder het forse gewicht van de vrachtwagen zakte deze weg... einde verhaal, voor hen althans, het mijne begint hier.

Ik reed zo gauw ik kon rond langs Hulsel, Beekseweg, Dorp, Mierdsedijk en Pannenhoef om langs de andere kant nog gauw wat foto's en filmpjes te maken, en de vriendelijke depannage chauffeur van de Hamse sleepdienst zond er mij ook nog 'n viertal via Whats-App.

IOK Vuilniswagen4

IOK Vuilniswagen3

IOK Vuilniswagen1

IOK Vuilniswagen2

Ik heb ook even de onthutste vuilnismannen gesproken en ze zeiden: “Dat is hier niet veilig, en straks word het donker, dan word het nog gevaarlijker... hier zou eigenlijk signalisatie moeten staan!”.

Hierop belde ik zo snel ik kon naar de verantwoordelijke van de gemeente, naar “Patje van den Borne – schepen van openbare werken” welke onmiddellijk een ploeg gemeentearbeiders ter plaatse stuurde om de situatie veilig te stellen, althans... voor zover dit mogelijk is.

Wanneer het er opnieuw helemaal veilig wordt is het wachten tot het water wegtrekt... als het intussen niet bevriest. Want dan stelt er zich een ander spektakel en moet ik wederom op pad..

Dan heet mijn volgend artikel: “IJspret in overvloed te Overbroek”.

Intussen: Stay Safe!!!

Maar of het water snel weg gaat trekken is nog niet zeker. De vuilnismannen wisten me te vertellen dat in de tussenperiode van anderhalf uur dat ze op de depannagewagen moesten wachten het water nog zo'n 5 cm. gestegen was. Dus het in nog niet weg aan het trekken, integendeel... het is nog aan het opkomen!

Redding van een vuilniswagen, beelden door onze reporter ter plaatse Jan Hoed

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren