kruispunt ravels

Ik ben verpleegkundige en kwam op 27 april tegen 17.20 u terecht op een ongeval waar een bestuurder een fietser had aangereden. 

Ik heb als verpleegkundige mijn plicht gedaan en ben er meteen naartoe gelopen.  Het zag er op afstand heel ernstig uit.
Een jong meisje van 21 jaar oud lag op de grond en verroerde zich niet.  

Ik vroeg meteen of ze bewusteloos was geweest, maar de meneer van de visboer die een pluim verdient vertelde van niet. Dat was goed nieuws dus ik vroeg haar waar ze klachten had. Ze was gelukkig goed aanspreekbaar, maar had enorm veel pijn. 

Helaas bleek de ambulance nog niet te zijn gebeld en heb ik gevraagd of iemand deze wilde bellen. Het is zo belangrijk na een ernstige val dat de patiënt niet of gecontroleerd beweegt om mogelijke complicaties/problemen te voorkomen.  

Diegene die haar had aangereden was enorm geschrokken, maar desondanks heeft ze er alles aan gedaan om ons te helpen.  Enorm knap na zo’n heftige gebeurtenis !!  Ik heb haar gevraagd om veiligheidsdriehoeken te zetten rondom, alsook aan de visboer.  Iedereen was zo behulpzaam. 

Ik was echt zo trots op de mensen rondom die zonder problemen luisterde wat ik vroeg.  Iedereen vroeg ook om hulp te bieden.  Zo hebben we een deken gekregen, een jas ter ondersteuning van haar schouder.  Zo mooi om te zien.  

Ik vroeg de politie te bellen om de veiligheid te garanderen en het verkeer te regelen.  Dit werd ook meteen gedaan door de hulp rondom.  

Het voelde als één groot team !!!  Geweldig toch….mijn complimenten aan iedereen die bereid was te helpen.  

Helaas laat dit zijn sporen na bij velen van de betrokkenen want iedereen is maar mens. Ik wil langs deze weg laten weten dat mijn deur open staat voor diegene die nood hebben aan een babbel want echt dit verdienen  de betrokken personen allemaal.  Mijn gegevens mogen dus doorgegeven worden.    

Dit alles gebeurde aan het gevaarlijke kruispunt van het kerkplein naar de grote baan te Ravels waar ik mijn kinderen niet alleen met de fiets laat rijden !

Aangezien wij vroeger als kind hier al problemen kregen met auto’s die ons als fietser niet zagen.  Maar wat als er binnenkort eens een dodelijk ongeval gebeurt op dit kruispunt?  Dat zou ik mezelf nooit vergeven.  Vandaar deze brief schrijven en een oproep lanceer… kunnen we hier een oplossing voor bedenken a.u.b.

We hebben aan onze straat eerder een dodelijk ongeval gehad waarna er na start van een petitie iets gebeurde, maar helaas toen was het voor deze jongen al te laat. 

Vandaar deze oproep !

Hopelijk helpt dit om te komen tot een veilig kruispunt in Ravels ! Het kruispunt op weg van het kerkplein naar de Grote Baan.  

Hopelijk komen we samen tot een oplossing, geef een duimpje als jullie het me eens zijn (petitie via Facebook).

Samen sterk !

Vriendelijke groetjes,

Sandra Blockx

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren