Bus NickArchieffoto met Nick

De Belgische bus van Lauwers die zaterdagnacht bij een zwaar ongeval in Mainz (Duitsland) betrokken was, werd geramd door een spookrijder die vermoedelijk zichzelf van het leven wilde beroven.

Dit vertelt Nick H. uit Weelde die vooraan in de bus op de gidsstoel zat tijdens het ongeval.

Heel veel geluk gehad.

Nick vertelt: “ We waren met een bus van Lauwers terug op weg naar huis. De bus zat  vol  chauffeurs die allemaal terugkeerden naar huis nadat ze een lading skitoeristen veilig naar hun skioord hadden gebracht. “

“Mijn vader ( Danny H.) was net gaan slapen in de slaapcabine halfweg, onderin de bus. Het stuur was overgenomen door zijn vriend Jacky, die ging het volgende stuk rijden. Ik herinner me nog dat ik het bordje van de parking in Wonnegau zag, maar dat is het laatste. Ik moet toen even zijn ingedommeld. Andere chauffeurs in de bus hebben verklaard dat de auto ons eerst is gepasseerd en even later op onze bus is ingereden met gedoofde lichten.”

Met de chauffeur van de personenwagen liep het slecht af. Hij overleefde de klap niet, de politie vermoed dat een wanhoopsdaad niet uitgesloten is, temeer omdat de getuigen verklaarden dat hij met gedoofde lampen reed en voordien de bus nog voorbij was gereden.

Voor Nick kwam de klap ook hard aan, maar hij kwam ervan af met een genaaide lip en een gekneusd onderbeen. Ook vader Danny die sliep tijdens het ongeval kwam er goed vanaf.

Voor chauffeur Jacky, hun vriend collega chauffeur ziet het er echter niet zo goed uit. Zijn linkerbeen is geamputeerd en werd onder kunstmatige coma gehouden. Hij verblijft nog op intensieve care maar zou al even wakker zijn geweest.

Beiden hoopten vandaag nog huiswaarts te keren.

bus LauwersType bus van Lauwers waarmee het ongeval gebeurde.

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren