IMG 20190513 192127 002

Maandag in de vooravond gebeurde er een spectaculaire botsing op de Turnhoutseweg in Weelde. Op de hoek met de Elzenstraat ging het mis toen een voertuig wilde afdraaien en een achterliggende camionette niet tijdig kon remmen.

Ong Thwg Elz 1Het was even na half zeven toen de bestuurder van een voertuig, een man uit Weelde, vanuit de richting Ravels van de Turnhoutseweg de Elzenstraat wilde indraaien. Maar nog voor hij zijn manoeuvre kon inzetten werd hij achteraan aangetikt door een lichte vrachtwagen. De bestuurder daarvan had te laat gezien dat de Saab stilstond om af te slaan, gooide nog alle remmen dicht, maar kon een aanrijding niet meer vermijden.

 

Ong Thwg Elz 3Meer nog, de bestuurder van de camionette, een man van middelbare leeftijd van vreemde origine, probeerde nog uit te wijken naar links maar knalde daarbij tegen een Citroen die uit de tegenovergestelde richting kwam. De bestuurder daarvan vertelde dat alles in een rotvaart gebeurde. Zijn wagen werd bij de knal nog richting Elzenstraat gedrukt en kwam zo tegen een wachtende BMW tot stilstand.

Ong Thwg Elz 5De vrouwelijke bestuurster daarvan zag alles gebeuren, maar kon zelf niks doen. De schade aan haar wagen was enigzins beperkt en ook lichamelijk stelde de vrouw uit Weelde het goed. De andere chauffeurs klaagden van lichte pijnen, de bestuurders van de camionette en de Citroen werden voor een check-up naar het ziekenhuis gevoerd.

 

Ong Thwg Elz 7In alle commotie van het ongeval vielen er enkele harde woorden, maar de mensen van de ambulancedienst en de wat later aangekomen agenten konden de gemoederen bedaren. Ook de brandweer kwam nog ter plaatse om de weg schoon te maken, twee takelwagens deden het overige werk.

De rest is werk voor de verzekering zullen we maar zeggen. Het verkeer werd zowat anderhalf uur gehinderd door het ongeval.

 (Foto's PdR)

Ong Thwg Elz 4

Ong Thwg Elz 2

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren