Een 17-jarige zonder rijbewijs uit Weelde heeft donderdagavond een zwaar ongeval veroorzaakt waarbij vier personenauto's betrokken waren en acht gewonden vielen. De jongen, Mathijs M. uit de Schootseweg wou absoluut een meisje gaan oppikken in Mol, maar had geen vervoer. Hij vond er niet beter op dan de auto te lenen van een vriend, een brandweerman. Frappant, ook de vader van Mathijs M. is pompier bij hetzelfde Ravelse korps.

Het ongeval gebeurde iets over 8 uur aan de brug over de E34 op de grens van Arendonk en Retie. De jongeling probeerde tegen hoge sneldheid een auto links in te halen die al had voorgesorteerd om links af te slaan naar Huisjes . De grijze Honda van zijn vriend werd tegen een witte Suzuki gekatapulteerd. Daarin zaten vijf verpleegkundigen van de spoedafdeling van het AZ Sint-Elisabeth in Turnhout. De auto botste vervolgens met een fonkelnieuwe BMW 5 die uit de tegenovergestelde richting kwam.

Door de ravage was de Europalaan anderhalf uur afgesloten voor alle verkeer. De brandweer van Arendonk en Mol moest de bestuurder van de Honda uit zijn voertuig bevrijden. De jonge Weeldenaar werd met ernstige verwondingen opgenomen in het Sint-Jozefziekenhuis in Turnhout. In totaal kwamen vier ziekenwagens en een MUG-team ter plaatse om de gewonden te verzorgen en af te voeren. De vijf verpleegkundigen en de bestuurder van de BMW kregen nagenoeg allemaal een halskraag om. Ze zijn allen naar het Sint-Elisabethziekenhuis gevoerd.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren