zweverpoppel

Gisteren schrokken de arbeiders van aspergebedrijf Nooyens uit Poppel aan de Tulderheyde zich een hoedje toen ze op het veld ernaast een zweefvlieger pardoes in hun asperges zagen landen.

De pilote kwam er gelukkig heelhuids en zonder een enkel schrammetje vanaf en kan het verhaal gelukkig voort vertellen.

 

Aëro Club Diest

zweverpoppel2Toen de arbeiders de zwever zagen aankomen vanuit de richting Tulderheyde dachten ze dat hij wel wat laag zat, maar dat gebeurt nog wel dat ze even later weer hoogte winnen en verder vliegen zonder problemen zegt Fons Nooyens, zaakvoerder van het bedrijf dat nog tot 20 juni asperges aan het steken is en daarom op deze Pinkstermaandag nog volop aan het werk was. Je moet ze dus tijdig berstellen voor de diepvries zegt hij nog snel…

 

Oei …. Geen thermiek meer.

Er bleek echter geen thermiek meer voorhanden onder de dichtbewolkte donkere lucht en de pilote redde het niet om haar lichtgewicht toestel in de lucht te houden. Ze was opgestegen in Diest en wilde daar graag terug landen. Dat was echter een misrekening en ze moest haar kist in Poppel tussen de asperges aan de grond zetten. Ze probeerde daarbij mooi parallel te landen met de planten en dat lukte ook aardig tot op het moment dat ze tot stilstand kwam.

 

zweverpoppel3Opladen en wegwezen.

Na haar noodlanding kon de pilote wat hulptroepen optrommelen en zat er voor de aspergestekers niets anders op dan het toestel te ontmantelen en naar de kant van het aspergeveld te dragen waar het werd opgeladen op de trailer.

Gelukkig was het veld waar de landing gebeurde niet om dit jaar te oogsten, ze waren in bloei en bedoeld om volgend jaar t oogsten.

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren