Ongeval Geeneinde_260213Binnen onze dorpsgrenzen gebeurde afgelopen week weer een aantal ongevalletjes, gelukkig allemaal zonder veel erg. De verkeerssituatie in delen van Weelde is de afgelopen week ook flink gewijzigd en het lijkt ons dan ook weinig toevallig dat twee van deze botsingen plaatsvonden op de grote omleggingsroute die voorzien is voor de werken aan de Turnhoutseweg thv Weelde-Statie. 

Ongeval Koningstraat_010313Een eerste feit deed zich vorige dinsdag voor op het Geeneinde. Rond half negen kwamen nabij drankhandel Hoefnagels twee auto's met mekaar in botsing. Daarbij raakte de ene wagen beschadigd in de zijkant en een Nederlands voertuig meer frontaal. Er vielen geen gewonden, de schade was behoorlijk. De brandweer kwam ter plaatse om de brokstukken te ruimen, de politie maakte een pv op.

Ongeval Koningstraat_010313_bOp vrijdag 1 maart was het tweemaal raak. Net voor de middag raakte toen een Opel van een bejaard koppel van de weg in de Koningstraat. Ook hier is het sinds de afsluiting van de N119/N260 erg druk geworden en waarschijnlijk heeft de bestuurder teveel plaats gegeven aan een tegenligger. De wagen belandde daarbij behoorlijk diep in de gracht. Er was enkel materiele schade.

Ongeval Weeldestraat_1_maartNog op vrijdag werd een vrouw geraakt door een personenwagen aan de Weeldestraat in Weelde. Die wagen, bestuurd door een jonge vrouw, verliet achterwaarts de parking bij Electrohandel Ronny Stabel en raakte, ondanks haar voorzichtigheid, een voetganger die met haar hond de straat overstak langs achter de auto. De vrouw werd daarbij geraakt door de achterkant van de auto en raakte licht gewond. De ziekenwagen kwam ter plaatse en diende haar de eerste zorgen toe in haar eigen woning, vlakbij de plaats van het ongeval. Ook de politie kwam ter plaatse om de situatie te bekijken en een pv op te stellen.

Geeneinde Weelde_snelheid_260213Voor de automobilisten is wel opletten op de omleidingsroute tussen Baarle Hertog en Weelde. Op de meeste plaatsen, Koningstraat en Geeneinde bijvoorbeeld, geldt de komende tien weken een snelheidsbeperking van 50 km/u, al is dat volgens bijgevoegde foto niet altijd duidelijk aangegeven. Het is in ieder geval wel nodig om uw rijstijl aan te passen aan de situtie. Controles zijn de komende weken dan ook niet uitgesloten. 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren