baarleweg2

De mensen van Poppel keken er al weken naar uit, de heropening van de Steenweg Baarle.
Vorige vrijdag gingen eindelijk de betonblokken weg en kon men opnieuw richting Baarle Nassau, jammer genoeg was het ’s nachts al meteen raak.
 

baarlewegLange wachten beloond.

Vorige week stoomden de machines met het warme weer als nooit tevoren om de laatste laag asfalt aan te brengen op het traject van de Steenweg Baarle tot aan de grens met Nederland. Vrijdag werd de laatste hand gelegd en de laatste asfaltplooien glad gestreken. De betonblokken, een doorn in het oog van velen die het traject dagelijks voor woon- werkverkeer werden eindelijk weggehaald.
 

Overdreven snelheid?

baarleweg3Omstreeks 05.30 op zaterdagmorgen gebeurde het eerste zware ongeval richting grens. De juiste toedracht is nog onduidelijk maar een wagen zou uit de bocht gegaan zijn, over de gracht gevlogen en in de aangrenzende weide rollend tot stilstand zijn gekomen. Eén van de inzittenden, een jonge vrouw uit Poppel werd uit de wagen  geslingerd en gevonden in het weiland. Volgens onze bronnen zouden drie inzittenden naar het ziekenhuis in Tilburg zijn afgevoerd. Meerdere ervaringsdeskundigen gewagen al van een oorzaak van overdreven snelheid. 
 

Meer trajectcontrole?

Volgens goede bron uit de gemeente zou er de afgelopen tijd al preventieve stappen zijn ondernomen om op twee plaatsen in onze gemeente trajectcontrole te overwegen. Deze twee plaatsen zijn in eerste plaats vanaf de grens van Poppel tot Poppel Dorp op de Tilburgseweg en in tweede instantie op de vernieuwde Steenweg Baarle waar voornoemd ongeval gebeurde. Het stuk Tilburgseweg in Poppel naar de Grens is de laatste jaren meermaals in het nieuws gekomen door zware ongevallen met lichamelijk leed, Steenweg Baarle is na de vernieuwing herschapen dan weer in een smalle landingsbaan waar snelheidscontrole een cruciale factor zal worden om ongevallen te voorkomen. 
Er zullen nog bomen worden aangeplant om het visuele aspect wat aan te passen zodat het niet zo breed lijkt maar ook deze aanplantactie zal weer tegenstanders kennen.
 
Pastorijstraat Poppel 11 05 2016
foto:  Henk Haase ©

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren