grens poppelDe laatste maanden gebeuren er elke week wel enkele ongevallen aan de grensovergang met Nederland in Poppel. Ter hoogte van benzinestation Van Raak  en enkele andere handelszaken die extra verkeer genereren kan men met de regelmaat van de klok een ongeval noteren, gewoonlijk met blikschade tot gevolg maar het is slechts een kwestie van tijd tot op één of andere keer een zwaar ongeval met lichamelijk letsel zich zal voordoen.
Naar aanleiding van deze verkeersproblematiek  handelszaken is besloten om de verkeerssituatie aan te passen om het wat veiliger te maken in de omgeving van de grens. We vroegen schepen Patrick Van den Borne om meer uitleg.

 

 


IMG 1239"In eerste instantie zou een deel van de Nieuwstraat eenrichtingsverkeer worden zodat het tankstation langs deze straat bereikbaar zal worden. Bedoeling is om de verkeersstroom te dwingen om via hier het tankstation te bereiken. Verder zal er samen met het Nederlandse Goirle een afslagstrook gemaakt worden om eventueel wachtende voertuigen van de weg te halen die vanuit de Nederlandse richting komen. Aangezien dit op Nederlands grondgebied is voert Nederland dit uit. Verder is de vraag naar AWV om een snelheidsbeperking van 50 km/u in te voegen vanaf de Goirleweg tot aan grens. Ook op Nederlands grondgebied is een snelheidsverlaging in onderzoek."
"Op deze manier hopen we in de nabije toekomst de verkeerssituatie beter onder controle te krijgen."

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren