podium pgt

Nadat de Ouderraad van VBS de Negensprong jarenlang de Playbackshow had georganiseerd, wilden ze iets toevoegen aan het beproefde concept.

Omdat vermoed werd dat er naast playbacktalent ook andere skills aanwezig waren in de Poppelse school werd de playback open getrokken naar alle talenten die je zoal op een doordeweeks podium kan tegenkomen.

Alle podiumkunsten komen aan bod.

Dat resulteerde na wat brainstormen in een nieuwe formule waarbij naast playback ook andere artistieke podiumkunsten werden toegelaten, en dat hebben ze geweten….

Hoewel de deuren in principe pas zouden openen op 18:30 zaten de eerste kijklustige fans al om kwart na zes vast geklonken op de beste plaatsen in de zaal. Tegen zevenen was dan ook bijna elk plaatsje bezet wanneer de avond kon beginnen.

Met een bevallige presentatrice die de avond vakkundig met een vleugje humor aan elkaar kletste werden nog even wat praktische zaken doorgenomen en dan werden de aanwezigen op hun honger bediend door een 15 tal entertainment acts van verschillend allooi.

Rollercoaster van begin tot einde

Het ging van Noord Brabantse carnavalskrakers met een bende voetbalgekken, tot het betere werk van de Pommelien lookalike met daartussen dansacts en acrobatische dansjes van zowel de jongste als de oudste leerlingen van de Negensprong.

Het grote verschil met de playbackvariant uit Weelde is dat er in Poppel maar één enkele categorie is. Dat maakt het voor de kleinsten wel moeilijker om al in een vroeg stadium met de eerste prijs naar huis te gaan, maar wat goed is komt snel wordt wel eens gezegd. En dat is ook goed merkbaar, de beteren blijven volhouden tot ze uiteindelijk hun doel bereiken.

De vakjury, bestaande uit ondermeer Fleur de Bresser, zelf jaren succesvol deelnemer aan de Playbackshow met een kast vol bekers en medailles die daarvan kunnen getuigen. Daarnaast hadden we Ilse Van Dommelen, jarenlang in de organisatie van de gekende Playbackshow van GBS De Verrekijker in Weelde en last but not least Ravels’ acteertalent pur sang Sander Turelinckx. Als geen ander weet Sander de mimiek te vertalen van de kandidaten zodat niks aan zijn aandacht ontsnapt.

De prijzentafel

Na afloop ging de jury even in afzondering om hun notities te vergelijken en te beraadslagen wie met de drie prijzen aan de haal moest gaan.

Als origineelste act werd het toneelstukje verkozen. Deze dames in spé wisten in een dolkomische, zelfgeschreven act het publiek te vermaken en zij waren dan ook terecht de winnaars in deze categorie.

Het viertal dat de zaal voor het eerst op zijn kop kon zetten kreeg de derde prijs met hun uitvoering van de Snollebollekens. Het uitdelen van de ballen zal hierbij zeker geholpen hebben….. slimmeriken!

De tweede plaats ging naar K3 die met een heel leuke act, veel interactie op het podium met matching outfits en daar bovenop een mooi decor deze plek ook verdienden. De drie meiden gebruikten in ieder geval alle talenten die ze hadden, groot gelijk…..

Het concept van de wedstrijd was gewijzigd in Talentenjacht en met het toekennen van de eerste prijs was dat ook meteen duidelijk. Ties, de jongeman met flair waaide iedereen omver met een stukje live muziek dat hijzelf kwam vertolken op zijn piano. Als dit de trend wordt waar Poppel Got Talent in de toekomst naartoe wil, moeten we dit op de voet blijven volgen.

Hij, en niemand minder was dan ook de verdiende winnaar van deze eerste editie van Poppel Got Talent.

De deelnemers 

pgt1

DE 3E PRIJS GING NAAR DE SNOLLEBOLLEKENS

pgt2

pgt3

pgt4

pgt5

pgt6

pgt7

pgt8

pgt9

WINNAAR VAN DE AVOND:  TIES

pgt10

pgt11

DE TWEEDE PRIJS WAS VOOR DE MEIDEN VAN K3

pgt12

ORIGINALITEITSPRIJS GING NAAR  Eva, Selin, Imke, Kristen, Valerie en Tess 

pgt13

1rawepo camera FOTOREPORTAGE  POPPEL GOT TALENT 2023 © RAWEPO

Via bovenstaande link kan u nog een hele reeks foto's bekijken van de eerste editie van Poppel got talent......

 

1 filmcamera VIDEO'S POPPEL GOT TALENT 2023 © RAWEPO

PGT DEEL 1

De eerste ruwe versie is geladen, het is nog wat wachten voor u de 4K versie in de beste kwaliteit kan bekijken.... kwaliteit benodigt tijd 😃 

PGT DEEL 2

PGT DEEL 3

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren