AJ 07777

Na twee moeilijke jaren was het een blij weerzien met de razend populaire Playbackshow van GBS De Verrekijker.

Ik weet niet of het record sneuvelde van de snelst gevulde zaal ooit want het scherpe record stond op 26 seconden. Dat gaan ze gisteren niet gehaald hebben.

22 Acts

In het 1e deel van de avond kwamen de jongsten aan de beurt die met veel moed, maar soms toch wel met een heel klein hartje het grote podium opstapten.

DEEL 1: 1-2-3e leerjaar

1. IN DE REGEN – Camille
Fleur Klesser (3K) - Michelle Verhoeven (3K)

De twee meiden uit het derde leerjaar mochten de spits afbijten en hadden een leuk dansje met paraplu’s waar ze hun act mee opfleurden.

AJ 07751

2. VLEUGELS- K3
Nora Meeuwsen (1l) - Laura Van Loon (1S) - Sietske Huygaerts(1S) - Julie Nuyens (1S) - Louise Adriaenssens (1S)

Een mooie tweede plaats was weggelegd voor Vleugels van K3 met de kleinste meisjes uit het 1e leerjaar. Met hun leuke  glitterpakjes gaven ze het beste van hun kunnen voor deze jeugdige leeftijd.

AJ 07752

3. MODESHOW - Lucilla Bellinga
Kato Rijnen De Moor (3K) - Fenne Putmans (3B)

De verdiende prijs voor beste act in deel 1 ging naar Kato en Fenne die een spetterend schouwspel brachten met Modeshow van Lucilla Bellinga. Vooral het enthousiasme spatte van het podium bij deze twee meiden waardoor ze de toptrofee in de wacht konden slepen.

AJ 07758

4. TAKI TAKI - Dj Snake, Selena Gomez, Ozuna, Cardi B
Yaren Umal (3B)

Yaren wist met een zwoele TAKI TAKI dans vooral de zaal aan haar kant te krijgen, maar ze pakte net naast de prijzen.  

AJ 07764

5. DIAMANT – Camille
Lune Dirken (2CD)- Lena Verbeek (2CD)

De derde plaats ging naar de immens populaire song van Camille die door Luna en Lena werd vertolkt. Hun perfect diamanten outfits zullen wel hebben bijgedragen aan het succes.

AJ 07772

6. KAMPIOEN – K3
Tessa Marijnissen (3B) - Jolien Willemse (4EV)

K3 is nog steeds populair, ook bij de meiden Tessa en Jolien die er naar hartenlust op dansten. Helaas werden ze op het eind geen Kampioen en vielen ze niet in de prijzen.

AJ 07773

Podium Deel 1

AJ 07790

Verrassingsact Leerkrachten

Elk jaar is er ook een verrassingsact voorzien die om beurt naar de leden van de oudervereniging en het lerarenteam wordt gebracht. Dit keer was het de beurt aan het lerarenteam en dat is altijd een speurtocht naar bekende gezichten.

Dit keer brachten ze een erg bekend en geslaagd nummer uit de populaire film Sister Act met  “I will follow him”  dat werd gebracht door 15 dames en een inspirerende Hans Caymax aan de toetsen.

Na afloop was het geen sinecure om namen te kleven op alle nonnekes en de musicerende pater maar voor de kinderen was het toch een makkie.

DEEL 2: 4e-5e leerjaar

Na de pauze was het aan een kwartet om deel 2 op gang te trekken. Jammer dat bij vele acts de meisjes die aan de buitenkanten staan bijna niet in beeld kwamen omdat ze in het donker stonden. Ze laten dikwijls ook veel te veel ruimte tussen elkaar zodat het lijkt of ze allemaal een eigen act staan te performen, terwijl het eigenlijk één act zou moeten lijken van een groep.
Aan dit euvel bezondigden zich bijna alle acts, misschien iets om volgend jaar bij stil te staan. Voor ons die de hele show opnemen is er ook te weinig aandacht voor waar men zich op het podium bevindt. Het is als performer zaak om goed in beeld te komen en niet in de schaduw te duiken. Een goede les…. Zoek het licht op als je prijzen wil pakken!!

AJ 07787

Naast het optreden van het lerarenteam was er ook het afscheidsmoment van directrice Miek. De ouderraad kon en wilde deze gelegenheid niet voorbij laten gaan om haar in de bloemetjes te zetten. Volgende week zet Miek een nieuwe stap in haar carrière en zal binnen het onderwijs verantwoordelijk worden om pedagogisch advies gaan geven aan de OSG koepel van het Gemeentelijk Onderwijs. Ze krijgt daarbij 31 scholen uit onze regio onder haar bevoegdheid .

7. LA FESTA – Luna
Gitta Mooij (4EV) - Jil Van den Berg (4EV)- Dounia Choyoua (4EV) - Lotte Krijnen (4EV)

Deze vier meiden van het vierde jaar gebruikten het podium tot aan de randjes door in het rond te springen op een aanstekelijk nummer. Ook bij hen was er vooral veel goede wil om spektakel te brengen.

AJ 07792

8. PINK VENUM - Jennie, Kim, Lalisa, Rose
Roselyne Bertels (5E) - Liv Matthys (5H) - Lina Chouaibi (5E)

Een trio dit keer dat zichtbaar had gestudeerd op een heel erg moeilijke choreo. Voor ons dichtbij het podium, maar de jury dacht er anders over. Ze vielen met hun Pink Velum buiten de prijzen.

AJ 07803

9. UIT MIJN HOOFD – Pauline
Kaye Van der Sneppen (5H)

Kaye stond als één van de weinigen helemaal solo op het toneel. Ze was duidelijk niet van plan om prijzen te gaan delen als die er gingen komen. Ook hier was duidelijk dat er vele uurtjes op de choreo was geoefend. En toch bleek het algemeen niveau volgens de strenge jury weer te hoog om Kaye met een prijs te belonen.

AJ 07809

10. EVERYBODY- Little big
Nore Wilemse (5H) - Robin Jansens (5E) - June Moorkens (5E)

Twee meisjes en een zeldzame jongen brachten deze act die vooral uitblonk in de costumering. Jammer dat ook zij weer helemaal achteraan in het donker gingen staan zodat een groot stuk van de act moeilijk te zien was voor een groot deel van het publiek.

AJ 07811

11. SHARKS- Imagine Dragons
Daan Krijnen (5E) - Stan Verbeek (5H) - Niel Willemsen (5H)

Met de Imagine Dragons kregen we zowaar een volledige boys band op het podium.  Dat alleen al was voldoende om geprezen te worden, maar dat was niet voldoende. De jury vond het cool gebrachte “Sharks”  de beste act van het tweede deel, de presentatrice werd wel verrast door een voorbarige medaille overhandiging, maar dat lieten de coole guys niet aan hun hart komen en stuurden haar prompt de coulissen af. Daan, Stan en Niel waren met hun hoofdtrofee terecht heel erg in hun nopjes.

AJ 07813

12. HET KLEINE PARADIJS - Like me
Ellemijn Quirijnen (4E) - Trui Guns (4E) - Lore Leemans (4E)

Like Me is verdorie wel zo populair dat het een wonder zou heten als er geen enkel nummer van hen bij was. Pommelien zou en moest toch minstens één keer het podium op. Met Ellemijn, Trui en Lore kregen we het Kleine Paradijs. Eentje van het trio, Trui,  was samen met haar zus Free, die ook nog moest optreden bij een latere act jammer genoeg ziek gevallen. Dat maakte het nog net wat moeilijker voor de twee overblijvende meiden.

AJ 07821

13. SEXY ALS IK DANS – Nielson
Julian Jacobs (5E)

Julian heeft zijn populariteit flink de hoogte in gejaagd met zijn solo act van Nielson. Zijn “Sexy als ik dans” had veel bijval van de zaal en het gejuich was oorverdovend wanneer hij zijn heupen liet werken. Toch bleef hij op zijn honger zitten en mocht  ook hij niet mee aan de prijzentafel aanschuiven.

AJ 07824

14. STAY- The kid Laroi, Justin Bieber
Dilara Kocaturk (5E), Alies Rijkers (5E) - Noortje Pinet (5E)

Ook Noortje, Alies en Dilara kropen in het donker voor hun meeslepende nummer van The Kid Laroy en Justin Bieber. Zo kwamen hun dansjes moeilijker in beeld voor de mensen en was het voor de jury wellicht moeilijker om hun oordeel te vellen. Ze waren nochtans bij de beteren van de avond en beleefden zelf ook veel plezier aan hun optreden voor een volle zaal.

AJ 07830

15. KRYPTONITE -3 doors down
Pepijn Dingemans (5E) - Flor Heylen (5E)

Dat de jongens populair zijn bleek uit het feit dat dit duo met de tweede prijs aan de haal ging. Ook voor hen was het niet moeilijk, een beetje stoer doen op het podium en een virtuoze gitar player meebrengen was voldoende om het publiek te bekoren, al moet worden gezegd dat de lipsync van de zanger bij het betere werk van de avond behoord.

AJ 07838

16. BEST FRIENDS – Unity
Sara Janssen (4E) - Renske Huygaerts (4E) - Evi Alewijn (4E)

Sara, Renske en Evi waren de enige meisjes die in deel 2 het podium haalden met de derde plek. De op elkaar afgestemde outfit en een quasi perfect uitgevoerde choreo was voor het trio jammer genoeg niet voldoende voor de jury om hen een trapje hoger op het podium te hijsen. Ze waren echter niet minder blij met het behalen van deze derde plaats en zullen er volgend jaar ongetwijfeld weer voor gaan.

AJ 07841

Podium Deel 2

AJ 07848

DEEL 3: 6e leerjaar

Deel 3 van de avond was weggelegd voor de oudste leerlingen van De Verrekijker, en alle acts waren exclusief meisjes. Het is voor hen elk jaar weer de laatste keer dat ze kunnen deelnemen, voor sommigen een pijnlijk afscheid dat ze nog wat hadden willen uitstellen, maar volgend jaar is de planning dat ze naar de grote school gaan als alles goed gaat. In de volgende editie van 2024  is het aan anderen om de show te komen stelen als leerlingen van het zesde leerjaar.

17. AVA MAX- Kings and queens
Froukje Klesser (6E) - June Van der Sneppen (6H)

Ava Max was hun nummer dat ze met veel bravoure brachten… in het donker. Meer kunnen we er niet van maken. De beelden spreken voor zich.

© RAWEPO

18. MAMBO nr. 5 - Lou Bega
Sandy Van Gool (6E) - Tess Machielsen (6H)

Ook deze twee, Sandy en Tess zaten voor een groot deel in het duister verborgen met hun song van Lou Bega. Ze hadden zich echter wel goed voorbereid met een ingewikkelde opeenvolging van dansjes die echter af en toe niet helemaal goed liepen. Toch bleef het een leuke aangename act die naar ons gevoel net buiten de prijzen viel.

AJ 07858

19. WHERE HAVE YOU BEEN – Rihanna
Julie Timmermans (6E) - Charlotte Nuyens (6E)

Rihanna is altijd een schot in de roos en ook voor Julie eb Charlotte die met hun performance de derde plaats behaalden. “Where have you been” schitterde in het goud door de luidsprekers en het duo kon hun energie amper de baas.

AJ 07841

20. MARRY YOU - Bruno Mars
Liene Leemans (6H) - Mannou Van Gestel (6E) - Nicky Van Meel(6H)- Emma Van Hoof (6H)

Ze waren samen met Little Mix de absolute favorieten van deel 3 van deze avond en de vier meisjes maakten deze rol dan ook waar met hun totaal pakket. Liene, Mannou bracht samen met Nicky en Emma de zaal in vervoering met hun optreden en waren dan ook verdiend de grote overwinnaars van de avond.

AJ 07868

21. ONE KISS - Dua Lipa
Morea Behxeti (6H) - Laila Mairouche (6H)

Als voorlaatste optreden stond zowaar Dua Lippa als een uniek duo op de set met Morea en Laila. Met hun  dreampoppy nummer dat bijna heel de jeugd in de zaal kon meezingen mochten zij ook terecht de hoop koesteren dat ze dicht bij het podium zouden eindigen.  

AJ 07873

22. BLACK MAGIC- Little Mix
Lenthe Bastiaansens (6E) -Lily Rijkers (6H) - Lieselot Quirijnen(6E) - Free Guns (6H)

Free lag met haar zus Trui waarschijnlijk thuis ziek op de bank zodat Lenthe het met haar twee andere vriendinnen Lily en Lieselot moest doen. We veronderstellen dat ook hier ettelijke uren geoefend zijn voor de choreo en zijn ze misschien wel door een pro choreograaf getraind, wie zal het zeggen?

Ook deze act was door insiders getipt als gedoodverfde favorieten. Jammer voor hen konden ze hun droom niet helemaal waarmaken en strandden ze op een erg verdienstelijke tweede plaats.

AJ 07876

1rawepo cameraFOTOREPORTAGE PLAYBACK GBS DE VERREKIJKER 2023  © RAWEPO 

De  ervaren Rawepo bezoeker heeft al wel gemerkt dat de foto's dit keer niet van dezelfde kwaliteit waren als andere jaren.  Vele uren Photoshop hebben nog wat kunnen redden om u toch minstens enkele beelden te kunnen tonen van de avond . Jammer genoeg heeft ook de filmopname te lijden onder het gebrek aan licht en kon onze apparatuur daardoor niet presteren zoals we gewend zijn.

 Later in de week kan u hier  nog terecht voor enkele korte filmclips om u warm te maken voor de USB stick die u nog kan bestellen via de Verrekijker. Het zullen echter slechts enkele korte teasers zijn want we willen de business van de Ouderraad die de centen goed kunnen gebruiken niet ondermijnen.....

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren

We use cookies

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.