arlette1

Vanmorgen was Poppel er al vroeg bij om Arlette uit te zwaaien.

Arlette gaat namelijk morgen met pensioen in de Negensprong na een carrière van meer dan 35 jaar die begon op 1 april 1987.

Stuk van het meubilair vanaf 1987.

Op 1 april 1987 is ze een stuk van het meubilair geworden in de Negensprong . Eerst als poetsvrouw, daarna combinatie met voor en naschoolse opvang, nu was ze nog aan de slag als kinderverzorgster in de kleuterklas. Iedereen kent Arlette in Poppel.  In 1975 begon ze haar loopbaan in het Preventorium van Ravels tot het moest sluiten.

Morgen is ze ook jarig, ze wordt dan 65 jaar.

Hoog tijd voor een feestje dachten ze op de Negensprong en ze begonnen met de voorbereidingen. Natuurlijk mocht Arlette niets te weten komen want anders was de verrassing er af.

Maar wat is er moeilijker dan iets verborgen houden voor Arlette? “Ze is elke dag om kwart na zeven op school en ze vertrekt niet voor de klok van zes. Enkel om te eten en te slapen gaat ze naar huis”, zo zei de directeur nog in zijn toespraak.

Arlette had zeer slecht geslapen, zo konden we vernemen van Ellen die al vroeg bij haar langs ging op deze belangrijke dag. Ze vermoedde wel iets maar was er niet van op de hoogte dat een erehaag van kinderen langs de weg zou staan om haar naar school te begeleiden. De directeur in hoogst eigen persoon verzocht haar in de bakfiets laats te nemen voor een onvergetelijke rit  naar school onder luid applaus.

Zelfs de politie was aanwezig om alles in veilige banen te leiden. De erehaag sloot achteraan aan zodat de vrolijke stoet uiteindelijk op de speelplaats van de school eindigde.

arlette3

Troon

Daar stond voor Arlette een mooie troon klaar en werd ze nog uitgebreid gevierd door de kinderen, er werd gezongen en ze moest vijf opdrachten aangaan die jullie in bijgaand filmpje nogmaals kunnen bekijken. Natuurlijk slaagde ze daarin met vlag en wimpel.© RAWEPO

Na afloop kwam dan nog de verassing van Arlette, ze beloofde iedereen later vandaag een ambachtelijk ijsje van ’t Prinske wat natuurlijk op gejuich en luid applaus werd onthaald.

Iedereen wenst Arlette nog veel mooie jaren op haar welverdiend pensioen.

1 filmcameraVideo's  viering Arlette  © RAWEPO

   Erehaag voor Arlette   

   Arlette aan de TOP   

   Raadspelletjes   

   Arlette zet de juffen op volgorde van leeftijd.   

    César krijgt een nieuwe broek van Arlette en cadeautjes van de kinderen   

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren