Openingsfeest dekleinewereld2022 0

Lang over datum, want de grote verhuis is al 2 jaar geleden en de kinderen vinden het al de normaalste zaak ter wereld dat ze dagelijks in dit prachtige scholencomplex mogen school lopen.

Toch moest er een soort van Openingsfeest komen, meester Jan was ondertussen op pensioen en sommige nieuwe ouders hadden nog niet zo goed kunnen kennis maken met de nieuwe directrice of het volledige lerare(sse)nkorps.

Openingsfeest dekleinewereld2022 2

Hoog tijd dus voor een Openings/Schoolfeest.

Alles was tot in de puntjes voorbereid, en dat was nodig want de opkomst was overweldigend met mooi weer, veel ouders, grootouders en sympathisanten. Er was een soort van wandelroute met fotozoektocht voorzien. De start liep via kleuterschool.

Daar konden sommige bezoekers voor het eerst de mooie ruime klassen zelf met eigen ogen aanschouwen, gezellige inrichting, bij kleuterklassen telkens boven de klas een rustruimte (via trap). En wat ook belangrijk is, de kleuters hebben hun eigen speelplaats.

Openingsfeest dekleinewereld2022 1

Lagere school gespreid over 2 verdiepingen.

Bij het tweede deel van de rondgang kwamen de klassen van de lagere school aan de beurt. De Lagere School heeft haar eigen ingang, ook een eigen speelplaats, zelfs een 2de speelplaats op de 1ste verdieping voor het geval het slechte weer niet toelaat om buiten te spelen.

Verder vallen vooral de mooi ingerichte, ruime en luchtige klassen op met moderne multimedia-apparatuur en/of digitale schoolborden. We kunnen zeker spreken van een sfeervolle inrichting. De lagere school heeft klassen op de 1ste en 2 de verdieping. Het meubilair, stoelen en tafels is allemaal ergonomisch en aangepast aan leeftijd / grootte kinderen, dat is allemaal herkenbaar met een kleurcode.

Turnzaal

De voorbeeldig uitgeruste turnzaal wordt gebruikt door school, maar ook Lenig en Gezwind, de grote turnvereniging van onze gemeente maakt gebruik van de accommodaties die na schooluren vrij zijn.

Openingsfeest dekleinewereld2022 6

Plotseling verschijnen veel kinderen op een podium en starten een dans. De mensen hebben niet in de gaten dat er een flashmob op hen wordt los gelaten en vinden het enig.

Openingsfeest dekleinewereld2022 7

Openingsfeest dekleinewereld2022 4

Op het einde van de verkenningstocht door de school zijn er allerlei spelletjes en activiteiten voorzien: ringgooien, bellenblaas, springkasteel, schminken, enz.

Natuurlijk kon men na afloop ook even bij babbelen bij een hapje of een drankje.

1rawepo cameraFotoreportage Openingsfeest GBS De Kleine Wereld 2022

Onze man ter plaatse Roger AKA Nonkel Fotograag schoot foto’s alsof het een lieve kust was.

Klik op de link hierboven of op één van onderstaande foto's en geniet er nog eens van....

Openingsfeest dekleinewereld2022 3

Openingsfeest dekleinewereld2022 5

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren