2021 10 29 pensioen jan hofkens 316

De leerkrachten van GBS De Kleine Wereld waren vrijdagmorgen al vroeg in de weer met het ophangen van slingers en foto’s.

Het gebeurt ook niet elke dag dat de directeur van de school op pensioen gaat.

Flapuitje

Deze maand verscheen in het “Flapuitje”, -zeg maar het berichtenblad van De Kleine Wereld- een  stukje van Floor naar aanleiding van het aankomende pensioen van meester Jan.

Op 1 november 2021 gaat onze directeur meester Jan Hofkens met pensioen.
Meester Jan startte als onderwijzer in onze school op 25 oktober 1982 en stond in het 3de, 4de, 5de en voornamelijk in het 6de leerjaar.
Op 1 september 1995 werd hij directeur van onze school. Vorig schooljaar kon hij zelfs zijn zilveren jubileum als directeur vieren.
En de school veranderde ook sterk tijdens zijn loopbaan als directeur.
Meester Jan startte met ‘het Flapuitje’, de Gemeentelijke basisschool Ravels werd GBS de Kleine Wereld,
De oude schoolgebouwen werden ingeruild voor een containerschool op de voetbalvelden om die even later weer in te ruilen voor een spiksplinternieuwe school.
Meester Jan zijn hart ligt in onze school, en we zijn dan ook heel blij dat we hem op 29 oktober 2021 nog eens goed kunnen vieren op zijn laatste schooldag.

2021 10 29 pensioen jan hofkens 52

Vrijdagmorgen 29 oktober 2021

Omstreeks 9 uur stapten of bolderkarden alle kleuters, lagere schoolkinderen en schoolmedewerkers  van De Kleine Wereld naar de verzamelplaats aan Klein Ravels. Alle aanwezigen vormde daar een grote, lange erehaag voor directeur Jan, die nog van niets wist.....

Daar was het dan met z’n allen in het geheim wachten op  meester Jan die er even later - totaal buiten zijn weten – doorheen deze enorme menselijke erehaag mocht wandelen.

Een grote en toffe verrassing, de eerste lach en een traan was al gevloeid!!!  De kinderen zwaaiden enthousiast met zelfgemaakte vlaggetjes en zongen meester Jan luid toe. Aan het eind van de erehaag stonden de kleinkinderen van Jan hem op te wachten.

De net begonnen dag beloofde toen al een rollercoaster te worden voor meester Jan, net bekomen van de eerste emoties mocht hij opstappen op de paardenkoets en wandelde iedereen rustig, onder begeleiding van gemotoriseerde politie, achter de koets richting school onder de kerk.

2021 10 29 pensioen jan hofkens 442

Aan de school was er een heel programma met kleuters en lagere schoolkinderen voorbereid en werden er allerlei verrassingen aangedragen. Meester Jan mocht, in het bijzijn van schepen van onderwijs Carine Couwenberg, eindelijk toch het langverwachte lint doorknippen zodat hijzelf de nog steeds nieuwe school mocht openen. Dat werd verwelkomd door het zingen van het Kleine Wereld lied door alle kinderen van de school.

's Middags kwamen er een aantal oud-leerkrachten langs en werd er samen geluncht onder het ophalen van straffe meesterverhalen.

2021 10 29 pensioen jan hofkens 381

Uiteindelijk trakteerde meester Jan iedereen nog op een heerlijk ijsje voor alle kinderen. Voor Jan en zijn ganse familie was het zeker een onvergetelijke dag. Hij sprak zijn dankbaarheid uit ten opzichte van iedereen die hem de afgelopen jaren heeft geholpen en bijgestaan bij de uitoefening van zijn taak als directeur.

Ook wij wensen meester Jan een goed gevuld pensioen toe en hopen nog van hem te horen in de toekomst.

1rawepo camera20211029 Fotoalbum Meester Jan op pensioen  |  Roger Lemmens ©

Nonkel Fotograag wist alle spannende momenten vast te leggen om nog eens van te genieten….

 2021 10 29 pensioen jan hofkens 517

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren