BBB Flyer

Alle leerlingen van het vijfde leerjaar van de lagere scholen in de gemeente worden morgen uitgenodigd voor een boerderijbezoek in hun eigen dorp.

Op het landbouwbedrijf zijn ook andere landbouwers uit de gemeente aanwezig met een standje. Via een rotatiesysteem leren de kinderen in een halve dag tijdenorm veel over de voedselproductie in hun eigengemeente.

BBB ervaringHOE?

We kiezen een centraal gelegen landbouwbedrijf waarop alle leerlingen van het 5de leerjaar uit de hele gemeente gedurende een halve dag worden uitgenodigd. Op deze locatie staan die dag ook standjes van andere landbouwers uit de gemeente. Zij vertellen over hun bedrijf en hoe zij het voedsel dat elke dag op ons bord ligt, produceren. Welke handelingen nodig zijn, wat ze mogen en niet mogen en hoe het komt dat het zo lekker is. Ze tonen de leerlingen ook welke acties landbouwers ondernemen om het klimaat zo weinig mogelijk te belasten.

De scholen worden uitgenodigd door de gemeente en worden aangemoedigd om met de fiets te komen.

 

bbb uitlegWAAROM?

Nog te veel kinderen weten niet waar het brood dat ze eten of het vlees dat op hun bord ligt vandaan komt. Om daar wat aan te doen willen we BinnenBijBoeren-dagen organiseren.

Ieder kind leert op school wat gezonde voeding is, maar niet waar het vandaan komt Door hen te tonen hoe het geproduceerd wordt, kunnen we hen al heel vroeg met een kritische blik naar voeding leren kijken. Die kritische blik ontstaat door hen te leren hoe voeding gezond geproduceerd wordt in hun eigen land, en nog belangrijker in hun eigen gemeente.

"Een ongelooflijke belevenis voor de kinderen, leerkrachten en ook voor de  deelnemende landbouwers!"

BBB spnsoren

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren