schoolfeest Negensprong2021 2

Enkele maanden terug zaten ze bij de ouderraad van de Negensprong te Poppel met de handen in het haar.

Omwille van al die corona maatregelen was het quasi onmogelijk om activiteiten te organiseren die de school financieel een duwtje konden geven en dat begon te wringen bij de leden van de ouderraad.

Ambitieus plan.

Daarom sloegen ze de handen in elkaar en gingen aan de slag om een ambitieus plan op te starten. Er zou dit jaar nog een schoolfeest komen, corona of niet. En dat gingen ze helemaal veilig en volgens de geldende maatregelen organiseren.

De leden van de ouderraad begonnen vol goede moed aan het corona-proof schoolfeest :

“Nu zitten we al 1,5jaar in een moeilijk situatie.  Vooral voor de kinderen.  Ze hebben veel moeten afgeven.  Niet afspreken met vriendjes, niet knuffelen met de grootouders, geen leuke dingen doen met de klas.  Daar zaten we best mee als ouderraad.  Of het glas is half leeg of het glas is half vol… Maar bij ons is het altijd half vol!  We zijn gaan nadenken over wat wel veilig kan zodat we onze kinderen toch nog een leuk schoolfeest kunnen geven.  Normaal is het een dag vol optredens van de kinderen met daarna een Vlaamse kermis.  Dat was echter geen optie vorig schooljaar en dit schooljaar. “

Alles wat een schoolfeest moet hebben.

Het nieuwe plan omvatte een aantal punten en daar hoorden natuurlijk de dansjes bij die de kinderen altijd doen. Die werden dan door de juffen zelf gefilmd en in een mooie samenvatting gegoten.  Verder stelden ze party boxen samen met lekkere hapjes en drankjes zodat er thuis in een gezellig sfeertje in de thuisbubbel kon worden genoten van de optredens van de kids.

Gisteren was het dan de grote dag, Een beetje jammer van het weer, maar al bij al viel dat allemaal nog goed mee en voor de kinderen maakte het niet veel uit, ze konden tenminste nog eens voluit spelen. Verspreid over de dag konden de kinderen in hun vertrouwde klasbubbel, in blokken van 2 uur en 3 klassen zich helemaal uitleven op maar liefst 8 springkastelen.  Ook stonden er  7 spelletjes waarmee ze zich helemaal konden  gek maken.  Op het einde van hun blok konden ze dan nog een leuk prijsje kiezen in de prijzenkamer.  Als locatie werd dankbaar gebruik gemaakt van de terreinen van de jeugdlokalen bij de Kromme en het Gildehuis.  Om zich strikt aan de regels te houden mochten alleen de kinderen van de betreffende klassen samen spelen in hun tijdblokken.

Toch kunnen we aan de foto’s die door de school werden verspreid zien dat de kinderen, na vele maanden corona beperkingen de tijd van hun leven hadden.

schoolfeest Negensprong2021 1

schoolfeest Negensprong2021 3

schoolfeest Negensprong2021 4

schoolfeest Negensprong2021 6

schoolfeest Negensprong2021 7

schoolfeest Negensprong2021 8

schoolfeest Negensprong2021 5

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren