kbc digidak3 

Bij het gemeentelijke digitale platform van Digidak kreeg men al heel erg lang vragen kreeg over Internetbankieren.... is het veilig? Kunnen wij het nog wel leren? ... enz...

Na wat onderhandelen is het uiteindelijk gelukt om in een samenwerking met Bibliotheek en KBC Weelde, een “buiten kantoor” gedocumenteerde voordracht te geven.

kbc digidak4

kbc digidak2Kans op fraude via internet bankieren blijft uiterst klein.

Er waren maar liefst 40 ingeschrevenen en ze waren er goed op tijd hoor ! En zoals Digidak het had gecommuniceerd: ook klanten van andere banken waren aanwezig. De gemeenschappelijke speciale bedoeling van de 3 initiatiefnemers was: interesse losweken en vooral de schrikdrempel weghalen voor Internetbankieren ! Er doen teveel negatieve verhalen de ronde. De kans op fraude ligt op 0,000000073 % - wie kan dit cijfer trouwens uitspreken ?!

Bereikbaarheid in de nineties …. Wat is dat?

Bij de start werd met 2 korte filmpjes de snelle evolutie van de techniek aangetoond: een interview uit 1996 waarbij niemand sprak over bereikbaarheid…  tegenover het hedendaagse straatbeeld – iedereen met de smartphone in de hand - wat een verschil ! 

De nadruk werd gelegd dat er weinig zal fout gaan met Internetbankieren maar dat voorzichtigheid zeker aan de orde is, vooral met Phishing-mails ! Banken vragen NOOIT via e-mail je pincode ! Mails van de bank met een link in ? NOOIT op doorklikken. 

Nog vragen bij Internetbankieren? 

Neem contact met je eigen bank en er volgt persoonlijke toelichting aan deze namiddag. 

Dank Bib & KBC Weelde !! 

kbc digidak1 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren