20190614 143153

Vrijdagnamiddag scheen het zonnetje fel op het terras van het Spoorhuis op Weelde-Statie.

Gelukkig maar want de kinderen van Basisschool ’t Spoor waren druk bezig met het bouwen van bijenhotels.

20190614 142823

Initiatief Bels Lijntje

PIC 20190614 141054434De kinderen van het derde en vierde leerjaar zaagden en knipten hun eigen bijenhotel in elkaar en werden daarin geadviseerd door mensen van de coöperatie Bels Liintje. Ook konden ze in een speciale bijenkast met duizenden bijen zelf op zoek gaan naar de koningin van de kast gemarkeerd is met een witte stip of nr.

Slangenkruid

Nadat hun kunstwerkjes bijna klaar waren kregen ze nog interessante informatie over de speciale erg zeldzame bijensoorten die op zoek waren naar honing in het slangenkruid, de mooie paarsblauwe bloemen die terug welig tieren voor het perron van het Spoorhuis. Daarom ook dat de slangenkruidbij is terug gekeerd naar dit plekje, net omdat ze zo verzot zijn op deze speciale honing. De bijen die wij kennen zijn dikwijls bijen die in een volk leven met een koningin. De slangenkruidbij en nog vele andere soorten zijn echter solitaire bijen die helemaal op hun eentje leven. Ze steken ook niet want ze hebben geen volk en koningin die ze moeten verdedigen.

20190614 143212Honing proeven .... mmmmmmmmm  lekker.

Helemaal nieuwsgierig konden de kinderen allemaal proeven van twee verschillende soorten honing die was geoogst in onze regio. We hoeven niet te zeggen dat ze het allemaal erg lekker vonden.

Daarna was het tijd om het grote nieuwe bijenhotel te openen met zijn verschillende compartimentjes waar de solitaire bijen zo gek op zijn, want ze hebben allemaal een andere voorkeur.

Schepen Van de Pol van Ravels nam samen met twee leerlingen de honneurs waar en mocht onder luid applaus het hotel voor geopend verklaren. De leerlingen kregen daarna een goodie bag met enkele leuke aandenkens mee om thuis verder te werken aan hun eigen bijenhotel. Het leukste was echter nog de leuke cocktail die ze kregen op het terras van het Spoorhuis.

1rawepo cameraFotoreportage opening Bijenhotel 

 20190614 142627

1 filmcameraVideoreportage opening Bijenhotel

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren