operatie proper 

Vanmorgen kreeg basisschool De Zonnewijzer in onze gemeente haar cheque overhandigd voor de actie Operatie Proper waaraan iedereen in de school meewerkte.

Allerhande acties van dit project tegen zwerfvuil leveren een totale beloning op van 37.350 euro 

Operatie Proper

Operatie Proper is een succes in de Kempen. Dit schooljaar trokken 13.646 geëngageerde deelnemers in 11 verenigingen, 27 lagere en 10 secundaire scholen in 25 gemeenten ten strijde tegen zwerfvuil en sluikstort. Dat verdient een beloning van 37.350 euro.

Uitdagingen

Er waren een paar vastgelegde uitdagingen die de deelnemers moesten aangaan zoals het regelmatig opruimen van hun eigen terrein en de direct omgeving. Naast deze vaste acties mochten deelnemers ook eigen acties toevoegen aan hun engagement: van een uitstap naar het recyclagepark tot een actieweek tegen zwerfvuil. De deelnemers konden zo eigen accenten leggen die voor hen haalbaar waren.

Deelnemers konden verder ook communicatie- en opruimmateriaal bekomen om het project nog te ondersteunen en onder de aandacht te brengen.

Een mooie beloning voor een propere buurt via Operatie Proper!

Operatie Proper is in het leven geroepen door Mooimakers in 2018. Het maakt deel uit van een groter plan tegen zwerfvuil en sluikstort. 

Met Operatie Proper willen Mooimakers scholen, groepen (zoals buurtbewoners) en verenigingen (zoals jeugdbewegingen en sportclubs) een duwtje in de rug geven om een structureel en duurzaam engagement op te nemen voor een propere omgeving.  

Mooimakers is het Vlaamse samenwerkingsverband tussen Ovam, Fost Plus en VVSG.  Samen willen ze duurzame en volgehouden inspanningen aanmoedigen. 

Operatie Proper is een beloningssysteem om de deelnemers te bedanken en te erkennen voor al hun inspanningen voor een propere buurt. Scholen, verenigingen en groepen die gemotiveerd zijn om de handen uit de mouwen te steken voor propere eigen terreinen en een mooiere buurt, konden zich inschrijven. Bij engagement voor een heel schooljaar kunnen ze rekenen op een financiële beloning voor elke deelnemer aan de opruimacties. Bij scholen kan het totaalbedrag oplopen tot 1.500 euro, bij verenigingen tot 1.125 euro. 

Deelnemen? 

Wil jij ook deelnemen met je school, vereniging of buren, kijk dan op www.mooimakers.be .
Of vraag meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 014 57 10 39.
Vanaf mei 2019 kan opnieuw ingeschreven worden voor Operatie Proper voor schooljaar 2019-2020.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren