Blink Talentenschool Ravels

Basisschool De Zonnewijzer heet vanaf september Talentenschool Blink en behoort daarmee nu ook tot de groep van GO! Talentenscholen van regio Turnhout.

Talentenschool Blink, dat is vanaf het nieuwe schooljaar 2019-2020 de naam voor de school in Ravels die tot nu toe gekend was als Basisschool De Zonnewijzer.

Vanaf september profileert de school zich openlijk als Talentenschool en vervoegt daarmee de familie van Talentenscholen onder GO! Scholengroep Fluxus, naast Basisschool Atlantis te Arendonk en Talentenschool Turnhout.

Achter de schermen....

Hoewel de naamsverandering officieel pas vanaf 1 september in werking treedt, werden heel wat principes van een Talentenschool al langer in de klaspraktijk toegepast. Het volledige schoolteam werkte achter de schermen al langer aan deze overgang, die ze vanaf volgend schooljaar nu ook volledig in uitvoering kunnen brengen.

Volgens het uitgangspunt van Talent(h)erkenning en Talentontwikkeling zorgt Talentenschool Blink voor de ontwikkeling van vaardigheden, talenten en competenties bij kinderen en dit in een warme, familiale omgeving.

"Blinken doen we met 3 B’s: blinken, bespreken en benutten. In Talentenschool Blink staat het ontdekken en benoemen van ieders talenten centraal. We bespreken samen hoe elk kind zichzelf nog meer kan ontplooien. We benutten de talenten van onze kinderen én onze leerkrachten op een actieve manier. Op GO! Talentenschool Blink zijn we immers allemaal leerpartners van elkaar. Teamspirit kenmerkt de klassfeer. Dat geldt ook voor de organisatie van onze scholen. Groeigesprekken, talententrainingen, talentenrapporten… worden doorheen heel onze schoolwerking doorgetrokken. Schitterend onderwijs voor schitterende kinderen dus!" ,aldus Tessa Van Gestel, directeur van GO! Talentenschool Blink.

Wie Talentenschool Blink wil ontdekken kan terecht op de school van 1 t.e.m. 5 juli, of vanaf 19 augustus van 9u tot 12u en van 13u tot 15u. Op woensdag kan dit van 9u tot 12u.

Online kan u alvast een kijkje nemen op www.talentenschoolblink.be.

Wie goed oplet, zal Blink de komende weken ook in het straatbeeld van Ravels regelmatig zien verschijnen. Nieuwsgierigen kunnen alvast terecht op de Facebookpagina van de school om zo op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Meer weten over GO! Talentenschool Blink? www.talentenschoolblink.be Bovenheide 27 | 2380 Ravels | T 014 65 59 44

blink globe

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren