20190517 144304

In aanwezigheid van Vlaams minister voor Leefmilieu Koen Van den Heuvel, kwamen burgemeester Walter Luyten, schepen van Onderwijs Carine Couwenberg en De Kleine Wereld gisteren samen in de nieuwbouw van de nieuwe school.

Dit ter gelegenheid om de nieuwbouw samen met omwonenden, leden van de ouderraad en een klasje van de derde kleuterklas in te huldigen. Minister Koen Van den Heuvel maakte extra geld vrij voor een duurzame school van morgen.

20190517 144014

Ronkende toespraken.

Zowel de heer burgemeester, directeur Jan Hofkens en de minister hielden ronkende toespraken over het project dat al enkel decennia land wordt nagestreefd en waarvan de verwezenlijking nu wel erg dichtbij komt. Dit tot grote voldoening van directeur jan Hofkens.

Gelukkig houden de aannemers zich stipt aan de planning en wordt er zelfs op de planning vooruit gelopen zodat het er momenteel erg gunstig voorstaat om de streefdatum te halen.

Speciaal voor de gelegenheid was een derde kleuter klasje op bezoek in de nieuwbouw om het speciale kluisje te openen waar de USB stick met foto’s zal worden bewaard voor komende generaties. Het voornemen is er om elke vijf jaar deze foto's aan te vullen en er zo voor te zorgen dat generaties lang kan worden terug gekeken op deze periode.

20190517 144119

Openwervendag op zondag.

Op zondag 19 mei 2019 vindt de ‘Openwervendag’ plaats. De nieuwe schoolgebouwen van ‘De Kleine Wereld’ langs de Kloosterstraat in Ravels kunnen dan van 10.00 uur tot 17.00 uur bezichtigd worden door het grote publiek. Het moderne gebouw zet in op de allernieuwste technieken: zo is er naast vloerverwarming ook vloerkoeling én doen we aan energierecuperatie van de lucht via een heus energiewiel (warmtepomp). In de sporthal kom je meer te weten over de duurzame aspecten van de school en kan je genieten van een hapje en een drankje. Ontdek deze bijzondere techniek waarvoor geen fossiele brandstoffen nodig zijn en waarmee Ravels bijdraagt aan een beter klimaat.

1rawepo cameraFotoreportage inhuldiging nieuwbouw DKW © RAWEPO

20190517 Inhuldiging nieuwbouw DKW door minister Koen vd Heuvel 0007

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren