digidak2Het vernieuwend idee van de Digidak – Ravels vrijwilligers om een “open” sessie te houden voor smartphone en tablet had veel bijval: het was de 1ste vrijdag (van 3) die we hadden uitgeschreven om met uw specifieke vragen af te komen op 25 jan. in het Molenslop.

Awel, om 13:30 u was het Digidak lokaaltje van het Molenslop al direct vol gelopen ! Gelukkig had Digidak 2 vrijwilligers afgevaardigd, het bleek nodig.

Niet altijd evident.... zo ne smartphone, zo smart is hij eigenlijk zelf niet.

Een (spijtige) vaststelling was al direct dat mensen zich een smartphone aanschaffen onder impuls van kind-/kleinkinderen, wat op zich niet mis is, maar het vergt wel een bepaalde kennis van computergebruik, want de smartphone is toch wel een minicomputer hè. D’r wordt amper nog bij verteld dat je er ook mee kan telefoneren !

Instellingen nakijken

Tevens waren er een 4 tal bezoekers waarbij na de aankoop v.d. nieuwe smartphone niet eens de instellingen waren doorlopen, in de winkel doen ze dat niet !! Digidak kan je daarbij helpen: Vrije Inloop dinsdag namiddag 13:30 u in de Bibliotheek te Ravels. 

digidak1Mailen, Foto's, Whatts-appen, Facebook .... geen geheimen meer ?

Vragen als het ordenen van foto’s gemaakt met de smartphone konden vlot worden beantwoord. Een nieuwe foto-map maken of het benoemen van die nieuwe map: geen probleem ! Het doorsturen van beelden via e-mail of WhatsApp werden aangetoond. De installatie van de Wandelknooppunt-App was voor een bezoekster een blij moment. Anders was het voor een smartphone die geen “signalen” gaf bij ontvangst van berichten: haar virusscanner blokkeerde alles. Weg ermee… en dus een andere geïnstalleerd: en jawel hoor, binnen de paar minuten kwamen de geluidjes wel ! 

Ook voor onderwijzend personeel konden we aantonen dat met “Google vertalen” een mogelijkheid bestaat om te communiceren met de talrijke nieuwe “anderstaligen” die hier in Vlaanderen – Ravels zijn neergestreken: je kan tegen een smartphone spreken en het wederwoord vertaald zien in het Nederlands ! Kom je tijdens de volgende Digidak – sessie vertellen of het gewerkt heeft ? 

 

digidakOnze volgende sessies: vrijdag 22 febr. en 29 maart 2019.          

Telkens in het Molenslop te Weelde.    

Wees welkom bij DIGIDAK

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren